Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

 • UDA exposed

  UDA EXPOSED

  Open ateliers en bedrijven. 

  Waar? Vrouwe Udasingel in Lent

  Wanneer? 22 en 23 juni 12:00 tot 17:00 uur

  Meer informatie: facebook

  Uda exposed

 • Kunstroute Valburg

  Kunstroute Valburg, 10e editie

  15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 

  Voor deze 10e editie van de Kunstroute Valburg zetten weer diverse Valburgse kunstenaars hun atelierdeuren voor u open.

  Meer informatie: kunstroute-valburg

  Stichting Kunstenaars Collectief Valburg
  In 2001 namen een aantal beeldend kunstenaars en kunstliefhebbers het initiatief tot het organiseren van de eerste Kunstroute Valburg.
   
  Deze Kunstroute was direct een groot succes  wat betreft bezoekersaantallen en het samenbrengen van Valburgse kunstenaars. Vier daarvan (Nienke Faber, Marianne Klein Breteler, Lucia van Amsterdam en Mieke Scholten) vonden elkaar in de organisatie van hun allereerste gezamenlijke expositie ‘Kunst in de Koestal’.
  Toen ook dit uitmondde in een groot succes besloten zij tot het oprichten van het Kunstenaars Collectief Valburg (KCV).
   
  Doelstelling van het KCV was en is vooral het laagdrempelig tentoonstellen en toegankelijk maken van kunst voor iedereen. Maar ook samenwerken en leren van elkaar opdat kunstenaars zich verder ontwikkelen.Een logische gevolg van de oprichting van het KCV was dat zij vanaf 2003 de organisatie van de Kunstroute op zich namen.
   
  Vanaf 2007 is door het KCV de St. Jacobusschool betrokken bij de Kunstroute. Alle leerlingen van de school doen mee aan het ‘kunstproject’ en tonen hun werkstukken verdeeld over de verschillende ateliers. We brengen in herinnering de geweldige Kunst- en Muziekroute in 2005 en de uitgave van het boek ‘In zicht’ ter gelegenheid van het lustrum in 2009.
   
  Het KCV is in 2017 een stichting geworden om de werkzaamheden voort te zetten en te waarborgen, met name de organisatie van de Kunstroute Valburg en kunstprojecten in de school.
   
  Nu, in 2019 viert KCV haar jubileum met de tiende editie van dit mooie evenement.

 • BoekBeeld #3

  BoekBeeld #3

  10 kunstenaars laten zich inspireren door een pagina uit het boek Tweeling aarde.

  Expositie 18 mei t/m 15 juni 2019
  Waar? Antiquariaat Anamorfosa, van Welderenstraat 41, Nijmegen
  Opening 18 mei 14.00 uur

  Kunstenaars:

  • Milian van Stokkum
  • Marieke Noort
  • Ernie Bossmann
  • Lau van Herpen
  • Diederik Grootjans
  • Uwe Poth
  • Marlieke Overmeer
  • Sven Hoekstra
  • Marcel Blom
  • Janneke Baltussen
 • Atelier Anders

  Atelier Anders, Kijken of zien?

  21 juni – 27 juli 2019

  Kunstenaar SARAH VAN ROSSEM beschrijft haar werk als 
  fotografiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek.
  Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt of verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. 
  Flora, fauna en de mens ten opzichte van zijn omgeving spelen een grote rol in haar thematiek. Door haar gelaagde technieken neemt van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht en laat hen een bijzondere reis beleven.
  Kijken of Zien? Is een expositie, waarbij Sarah van Rossem de kijker uitnodigt om de wereld te zien door haar ogen. Hoe zij haar waarneming beeldend interpreteert en vormgeeft om dit over te brengen op de kijker. Want kijken doen we allemaal maar zien we ook?

  Meer informatie: www.atelier-anders.nl

 • Kerkje van Persingen

  Kerkje van Persingen, 

  Chuck Baker, Annelies Smits, Huub Beckers en Danny Kalkhoven

  Wanneer? 15 en 16 juni 2019 - van 11 tot 17 uur.
  Waar? Het Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen

   

 • Wouter Venema | a voice from the fireplace

  Wouter Venema | a voice from the fireplace

  16 MEI5 JUL 2019

  Waar? PLAATSMAKEN, Klarendalseweg 82a Arnhem

  Wouter Venema bracht op onze uitnodiging een werkperiode door in de zeefdrukkerij. De zeefdrukken die hij maakte vormen onderdeel van een groter geheel, geïnspireerd op de traditionele tegeltableaus, brandmuren, die vroeger rond haarden werden geplaatst. De haard fungeerde letterlijk als hart van het huis, muren werden rond de schoorsteen gebouwd. Het was tevens ook de enige onbewaakte ingang naar binnen. Zo komt het dat mythische figuren vaak door de schoorsteen naar binnen komen. Het werk van Venema gaat over zichtbaarheid, adem, infectie, virussen en rook. De tentoonstelling bestaat uit een totaalinstallatie met zeefdruk, sculptuur en efemere sferen.

  Laag voor laag ontleedt Venema een gebeurtenis, een thema, een verhaal. In iedere laag, en daarmee een standpunt, die aldus ‘loskomt’ zijn weer aanknopingspunten te vinden die het werk verder brengen. Die gaan over beeld, tijd en ruimte en bieden ieder voor zich weer een uitgesproken poëtische visie op hoe je een verhaal zou kunnen vertellen of ervaren. De stapeling van elementen is in ieder werk afzonderlijk weer anders en zorgt overall voor een bijzondere dynamiek in de beeldtaal. De laatste jaren is het gegeven van een façade een steeds terugkerend motief in het werk. De façade als gezicht, als huid, als membraan, als bemiddelaar ook tussen verschillende werelden. Identiteit en herinneringen worden bevraagd, vaak met inmenging van mythes en grote thema’s als sterfelijkheid en het universum.

 • Hof der verbeelding

  HOF DER VERBEELDING van Groep Schrijvershof

  Een beeldenexpositie in de kas en de theetuin, Hortus Nijmegen

  Opening: Zondag 7 april 12.00 uur. Opening door Pierre Zoun met muzikale begeleiding van Oumy Diop.

  Dit keer beelden van Ruud Schrijvershof en cursisten in steen, hout, kunststof en metaal.

  De expositie duurt tot en met vrijdag 21 juni.

  Hartelijk welkom tijdens openingstijden. Kijk voor bezoek even op de site i.v.m. eventuele evenementen.

  Meer informatie: www.hortus-nijmegen.nl

  Deelnemers zijn:

  Sil Boesten, Corry Bluyssen, Machteld van der Have, Hans Schendeler, Josefien Bus, Pierre Zoun, Marieke Munniks, Victor Tielens, Annemarie Janssen, Hessel Zondag, Monique de Leeuw, Irene Verkuyl, Else van der Sloot, Jean Pierre Broos, Sibert Holla, Marianne Frenken, Ben Kemper, Walter Hilgers, Ruud Schrijvershof.

 • Millinger theetuin

  Expositie 2019 Millinger theetuin

  Een nieuwe LENTE-EXPOSITIE in de Millinger Theetuin! De derde editie!
  Vanaf zondag 24 maart tot 1 september. Elf kunstenaars uit Nijmegen en omgeving presenteren meer dan vijfentwintig kunstwerken.

  De kunstenaars: 

  Bart Stok
  Nell de Veer
  Marc Deeleman
  Vincent van Delft
  Hanneke van den Bergh
  Suus Baltussen
  Andreas Hetfeld
  Peter Bergenhenegouwen
  Yvonne Halfens
  Loek Hambeukers
  Marco Overkamp

  Meer informatie over de theetuin vind u hier

 • Pracht in de gracht

  Pracht in de Gracht

  Om het jaar
  Sinds 2005 een tweejaarlijkse openluchttentoonstelling van juni tot september van drijvende kunstwerken in de buitengrachten van Zaltbommel. Het doel is een laagdrempelig kunstproject waar iedereen die er langs komt van kan genieten. In 2019 is Pracht in de Gracht onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

  De kunstwerken liggen behalve in de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel, ook in het water bij het Parkeiland in Zaltbommel, in Hurwenen langs de Van Heemstraweg en in de kasteelgracht van kasteel Ammersoyen.

  Kunstwerken, geselecteerd op diversiteit zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Kunstwerken met en zonder boodschap. Voor 2019 zijn een aantal bekende kunstenaars uitgenodigd mee te doen.

  Het blijft verbazingwekkend dat er door passie, creativiteit en enorme inzet toch steeds weer oplossingen worden gevonden voor de ‘drijfconstructies’ die bestand zijn tegen wind, temperatuur en wisselende waterstanden.

  Beeldentuin en informatiecentrum
  In de beeldentuin aan de Marten van Rossemsingel 53 zijn meer werken te zien van  Pracht in de Gracht kunstenaars. Tevens is hier het informatiecentrum gevestigd en zijn speciaal voor Pracht in de Gracht gemaakte kunstwerkjes, een   en de Pracht in de Gracht poëzie-en prentenbundel verkrijgbaar.

  Meer informatie: www.prachtindegracht.nl

 • Chambre d'amis

  "Chambre d'amis"

  Kleine expositieschuur, Prins Hendrikstraat 1, Ooij.

  Meer informatie www.annhoogendoorn.nl

  expobord

  Wanneer dit stoepbord buiten staat en het hek open is,
  dan is de kleine exposchuur Chambre d’Amis in de Ooij open.

 • Kunstmagazijn

  Kunstmagazijn 

  Uitleen - galerie - design

  Doel: Kunstmagazijn laat je graag kennis maken met actuele kunst van gerenommeerde kunstenaars uit heel Nederland. De kunstuitleen omvat een uitgebreide collectie waar je kunst kunt lenen en kopen. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd en zijn er regelmatig wisselende exposities te bezoeken.

  Ideaal: Bij Kunstmagazijn willen wij het liefst kunst zichtbaar én inzichtelijk maken voor een breed publiek. Wij zien graag dat Kunstmagazijn een spil is in de hedendaagse kunstsector waar kunstenaars en liefhebbers elkaar kunnen vinden. Kunstmagazijn is een plaats waar een divers publiek ons kan bereiken om zich in kunst te verdiepen, kunst te lenen en te kopen. En Kunstmagazijn is een dynamisch platform waar werk van interessante en actuele kunstenaars een podium krijgt.

  Adres: Kunstmagazijn Nijmegen, Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525 WS Nijmegen

  Openingstijden: Woensdag- zaterdag: 12:00 PM – 17:00 PM

  Meer informatie: www.nijmeegsekunstuitleen.nl 

 • Singular Art

  Singular Art

  A piece. A place. 

  On Show: 

  • Jaap Kroneman - Untitled, 1995

  • Cedric Oscar ter Bals - Seven Sins & Seven Virtues

   

  Waalkade 72 
  6511 XR 
  Nijmegen 
  Open van donderdag t/m zondag van 10:00-18:00, en op afspraak. 
  www.singular-art.com

 • Jac Maris

  Ateliermuseum Het Marishuis

  Het Marishuis is een ateliermuseum, hier woonde en werkte Jac Maris.

  Meer informatie www.marishuis.nl

  Geopend: elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag

   

  Marishuis

 • Afstudeerexpositie klassieke schildertechnieken

  Afstudeerexpositie klassieke schildertechnieken

  Waar? Popop.art, Elzenstraat 4B, Nijmegen

  Opening: 21 juni 19:30 uur.

  Vervolgens: 22, 23 juni 13:00-17:00 uur.

  De Academie voor Kunst & Ambacht is 10 jaar geleden in ‘s-Hertogenbosch opgericht om kunstenaars meer bewust te maken van het materiaal en de technieken waarmee ze schilderen. Op basis van vaak oude recepten en voorschriften (van de Romeinse periode tot en met heden) leren schilders daar met duurzame middelen en natuurlijke materialen schilderijen opbouwen.

  Ook leren de studenten om op een wetenschappelijke manier onderzoek te doen naar nieuwe combinaties van bestaande natuurlijke materialen, waardoor de laatste jaren veel innovatieve kennis is verworven op het gebied van natuurvriendelijke kunstenaarsmaterialen. Onlangs organiseerde de academie bijvoorbeeld een masterclass waarin kunstenaars leren om van een lapis lazuli steen op een natuurvriendelijke manier echt ultramarijn pigment te maken, zoals dat rond 1400 in oude geschriften werd beschreven.

  De tweejarige CRKBO erkende Opleiding Klassieke Schildertechnieken  van de AKA in Nijmegen sluit de studie altijd af met een overzichtstentoonstelling van de afstuderende studenten. Er wordt dan een soort van caleidoscopisch overzicht gegeven van wat zij de afgelopen jaren gemaakt en onderzocht hebben. Academie voor kunst & ambacht wil dit voor de 10e keer op een zeer feestelijke manier doen niet ver van het atelier, dat overigens deze zomer wordt verplaatst van Nijmegen naar Middelburg. Naast een jubileum is deze tentoonstelling dus ook een afscheid van Nijmegen.

 • Zomerexpo

  Zomerexpo

  De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 (25-5 t/m 1-9 2019) vindt plaats op twee hoofdlocaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De gekozen werken zijn op diverse plekken te zien. Het publiek kijkt kunst in zalen van de museumruimten in Zwolle, en in de intieme zalen van het kasteel, de Orangerie en op het buitenterrein.

  Meer informatie: www.zomerexpo.nl

 • MANUEL KURPERSHOEK

  Stichting Nobilis, MANUEL KURPERSHOEK

  De zomertentoonstelling 2019 van de Stichting Nobilis is op donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur te zien van 15 juni tot en met 8 september 2019. De titel: VERLEIDING & VERBINDING De prentkunst van Manuel Kurpershoek, vrienden & collega’s. Een bijzonder afwisselende tentoonstelling met lino’s en houtsneden van Manuel Kurpershoek, met mezzotinten van zijn vrouw Gerda Förster, met litho’s, etsen en houtgravures van zijn vader Theo Kurpershoek en met werk van een stoet van bekende kunstenaarsvrienden: Rob Voerman, Theo Elfrink, Klaas Gubbels, Ad Gerritsen, Pieter van Bogaard, Karin Elfrink en Mariës Hendriks en Sven Hoekstra. Figuratief en abstract werk. Een vrolijke maar kwalitatief sterke presentatie van wat prentkunst in ons land vermag. Bij de tentoonstelling verschijnt bij de Stichting Nobilis een nieuwe catalogus in de serie Nobilis Cahiers (dit is nummer 13).

   

  Tijdens de tentoonstelling kunt u zelf ook een kleine Kurpershoek-prent afdrukken.  

  Meer informatie: http://www.stichtingnobilis.nl/

 • KunstParcours

  KunstParcours, Jubileumexpositie Kunstgroep KP

  Kunstgroep Kolonie Plasmolen organiseert op 29 en 30 juni een jubileumexpositie ter ere van haar tienjarig bestaan. 

  Bezoekers kunnen genieten van hedendaagse kunst, zoals beeldhouwwerk, schilderijen, sieraden en mixed media.
  Het hele weekend zijn kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Het meeste werk wordt te koop aangeboden, en kopers krijgen tijdens dit weekend 10 procent korting. Dit alles onder het genot van livemuziek, en drankjes en hapjes op het terras van de kantine.

  Waar? VCM Rijhal, Lierseweg 4, Malden

  Meer informatie: www.kunstgroepkp.nl

 • ARTival

  Het ARTival

  De laatste zondag in juni organiseert het Artival een Kunstmarkt in de Tinnegieter te Beuningen.

  We streven ernaar om zoveel mogelijk verschillende kunstvormen te laten zien o.a. schilderijen, keramiek, edelsmeden, beeldhouwen, textiele werkvorming etc. We bieden u dus een gevarieerd aanbod van kunst. 
  De kunstenaars staan zowel buiten als binnen. Er zullen ongeveer 90 deelnemers aan deze kunstmarkt deelnemen.
  Er wordt niet alleen tentoongesteld maar ook verkocht. Het is de bedoeling van de kunstenaars om het publiek kennis te laten maken met hun werk.
  Er worden doorlopend demonstraties gegeven op verschillende plekken van het terrein. O.a. potten draaien en raku stoken door Jos Schleedoorn, houtskool tekenen door Hein Aldenhoven, hout draaien door Jan van Hoeck, aquarellen door Marie-Jose Mol en glas in lood door Gerda Berns.
  Het Artival zal door kunstenaar en kunst-ambassadeur Toon van Gelder officieel geopend worden om 11:00 uur.
  Toon van Gelder is eigenaar van Atelier Toonbeelden en woonachtig te Boven-Leeuwen in het rustige Land van Maas en Waal. Zijn werk bestond de afgelopen 25 jaar uit marketing en commercie. Vanuit zijn werk ontstond een duidelijke voorkeur voor het pakkend en onderscheidend beeldend maken van zeer gevarieerde boodschappen. Hij volgde diverse cursussen schilderen bij de Katholieke Universiteit Nijmegenen bij regionale kunstenaars. In 2013 slaagde hij voor de opleiding teamcoach.De passie om zowel samen met bedrijven en met kinderen deze opgedane kennis over te brengen is groot. www.toonbeelden.nl

  Op het terras kunt u genieten van de drankjes en ‘s middags is er een muzikale opluistering van het koor History Sounds uit Groesbeek. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel. Jaarlijks een andere bestemming.

  Wanneer: Zondag 30 juni 2019 van 11:00u tot 17:00u.
  Waar: Op de parkeerplaats en binnen in het sportcomplex de Tinnegieter te Beuningen.
  Entree: €2,50 inclusief één consumptie. Kinderen onder 12 jaar gratis toegang.
  Adres: Leigraaf 2, 6641 DH Beuningen.
   
 • Zaadel

  Zaadel, zomer 2019 expo

  Zondag 23 juni, 12:00 - 17:00

  Waar? Coehoornstraat 71, Nijmegen

  Open dag 

  Modeltekenen
  Vuurtonnen
  Haarstyling & advies
  Vintage sale
  Muziek

 • Painters plaza

  Painters Plaza

  Waar: Stevenskerk
  Datumzaterdag 8 t/m zondag 16 juni 2019
  Tijd: maandag t/m zaterdag 10:30 u-17:00 en zondag 12:30 u-17:00 uur
  Entree: Vrij, een vrijwillige bijdrage in onze donatiezuil wordt zeer op prijs gesteld

  Onder deze naam exposeren dit voorjaar zes Gelderse kunstschilders in de Noorderkapel van de Stevenskerk  Deze hedendaagse professionele kunstenaars werken onder één gemeenschappelijke noemer: eigentijdse realistische schilderkunst, voortbouwend op een eeuwenoude traditie. 
  De kunstenaars, Erik van de Beek, Sjaak Kaashoek, Riebo Rietema, Jos van Riswick, Ulrich Suberg, Wencke Vinks,  hanteren elk een eigen stijl en werkwijze en geven zo aan de realistische schilderkunst een geheel eigen vorm en creëren daarmee een uniek oeuvre. 
  De genres waarin zij werken zijn: 
  stilleven, landschap, stadsgezicht, kerkinterieur, portret en genrestuk. 
  Tijdens de expositie geven de schilders dagelijks een demonstratie, tekenend of schilderend.

  Opening expositie:

  zondag 9 juni (1e Pinksterdag) 15:00 uur door André Stufkens.

  Demonstraties:

  maandag t/m zaterdag vanaf 13:00 uur

 Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

 • UDA exposed

  UDA EXPOSED

  Open ateliers en bedrijven. 

  Waar? Vrouwe Udasingel in Lent

  Wanneer? 22 en 23 juni 12:00 tot 17:00 uur

  Meer informatie: facebook

  Uda exposed

 • Kunstroute Valburg

  Kunstroute Valburg, 10e editie

  15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 

  Voor deze 10e editie van de Kunstroute Valburg zetten weer diverse Valburgse kunstenaars hun atelierdeuren voor u open.

  Meer informatie: kunstroute-valburg

  Stichting Kunstenaars Collectief Valburg
  In 2001 namen een aantal beeldend kunstenaars en kunstliefhebbers het initiatief tot het organiseren van de eerste Kunstroute Valburg.
   
  Deze Kunstroute was direct een groot succes  wat betreft bezoekersaantallen en het samenbrengen van Valburgse kunstenaars. Vier daarvan (Nienke Faber, Marianne Klein Breteler, Lucia van Amsterdam en Mieke Scholten) vonden elkaar in de organisatie van hun allereerste gezamenlijke expositie ‘Kunst in de Koestal’.
  Toen ook dit uitmondde in een groot succes besloten zij tot het oprichten van het Kunstenaars Collectief Valburg (KCV).
   
  Doelstelling van het KCV was en is vooral het laagdrempelig tentoonstellen en toegankelijk maken van kunst voor iedereen. Maar ook samenwerken en leren van elkaar opdat kunstenaars zich verder ontwikkelen.Een logische gevolg van de oprichting van het KCV was dat zij vanaf 2003 de organisatie van de Kunstroute op zich namen.
   
  Vanaf 2007 is door het KCV de St. Jacobusschool betrokken bij de Kunstroute. Alle leerlingen van de school doen mee aan het ‘kunstproject’ en tonen hun werkstukken verdeeld over de verschillende ateliers. We brengen in herinnering de geweldige Kunst- en Muziekroute in 2005 en de uitgave van het boek ‘In zicht’ ter gelegenheid van het lustrum in 2009.
   
  Het KCV is in 2017 een stichting geworden om de werkzaamheden voort te zetten en te waarborgen, met name de organisatie van de Kunstroute Valburg en kunstprojecten in de school.
   
  Nu, in 2019 viert KCV haar jubileum met de tiende editie van dit mooie evenement.

 • BoekBeeld #3

  BoekBeeld #3

  10 kunstenaars laten zich inspireren door een pagina uit het boek Tweeling aarde.

  Expositie 18 mei t/m 15 juni 2019
  Waar? Antiquariaat Anamorfosa, van Welderenstraat 41, Nijmegen
  Opening 18 mei 14.00 uur

  Kunstenaars:

  • Milian van Stokkum
  • Marieke Noort
  • Ernie Bossmann
  • Lau van Herpen
  • Diederik Grootjans
  • Uwe Poth
  • Marlieke Overmeer
  • Sven Hoekstra
  • Marcel Blom
  • Janneke Baltussen
 • Atelier Anders

  Atelier Anders, Kijken of zien?

  21 juni – 27 juli 2019

  Kunstenaar SARAH VAN ROSSEM beschrijft haar werk als 
  fotografiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek.
  Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt of verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. 
  Flora, fauna en de mens ten opzichte van zijn omgeving spelen een grote rol in haar thematiek. Door haar gelaagde technieken neemt van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht en laat hen een bijzondere reis beleven.
  Kijken of Zien? Is een expositie, waarbij Sarah van Rossem de kijker uitnodigt om de wereld te zien door haar ogen. Hoe zij haar waarneming beeldend interpreteert en vormgeeft om dit over te brengen op de kijker. Want kijken doen we allemaal maar zien we ook?

  Meer informatie: www.atelier-anders.nl

 • Kerkje van Persingen

  Kerkje van Persingen, 

  Chuck Baker, Annelies Smits, Huub Beckers en Danny Kalkhoven

  Wanneer? 15 en 16 juni 2019 - van 11 tot 17 uur.
  Waar? Het Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen

   

 • Wouter Venema | a voice from the fireplace

  Wouter Venema | a voice from the fireplace

  16 MEI5 JUL 2019

  Waar? PLAATSMAKEN, Klarendalseweg 82a Arnhem

  Wouter Venema bracht op onze uitnodiging een werkperiode door in de zeefdrukkerij. De zeefdrukken die hij maakte vormen onderdeel van een groter geheel, geïnspireerd op de traditionele tegeltableaus, brandmuren, die vroeger rond haarden werden geplaatst. De haard fungeerde letterlijk als hart van het huis, muren werden rond de schoorsteen gebouwd. Het was tevens ook de enige onbewaakte ingang naar binnen. Zo komt het dat mythische figuren vaak door de schoorsteen naar binnen komen. Het werk van Venema gaat over zichtbaarheid, adem, infectie, virussen en rook. De tentoonstelling bestaat uit een totaalinstallatie met zeefdruk, sculptuur en efemere sferen.

  Laag voor laag ontleedt Venema een gebeurtenis, een thema, een verhaal. In iedere laag, en daarmee een standpunt, die aldus ‘loskomt’ zijn weer aanknopingspunten te vinden die het werk verder brengen. Die gaan over beeld, tijd en ruimte en bieden ieder voor zich weer een uitgesproken poëtische visie op hoe je een verhaal zou kunnen vertellen of ervaren. De stapeling van elementen is in ieder werk afzonderlijk weer anders en zorgt overall voor een bijzondere dynamiek in de beeldtaal. De laatste jaren is het gegeven van een façade een steeds terugkerend motief in het werk. De façade als gezicht, als huid, als membraan, als bemiddelaar ook tussen verschillende werelden. Identiteit en herinneringen worden bevraagd, vaak met inmenging van mythes en grote thema’s als sterfelijkheid en het universum.

 • Hof der verbeelding

  HOF DER VERBEELDING van Groep Schrijvershof

  Een beeldenexpositie in de kas en de theetuin, Hortus Nijmegen

  Opening: Zondag 7 april 12.00 uur. Opening door Pierre Zoun met muzikale begeleiding van Oumy Diop.

  Dit keer beelden van Ruud Schrijvershof en cursisten in steen, hout, kunststof en metaal.

  De expositie duurt tot en met vrijdag 21 juni.

  Hartelijk welkom tijdens openingstijden. Kijk voor bezoek even op de site i.v.m. eventuele evenementen.

  Meer informatie: www.hortus-nijmegen.nl

  Deelnemers zijn:

  Sil Boesten, Corry Bluyssen, Machteld van der Have, Hans Schendeler, Josefien Bus, Pierre Zoun, Marieke Munniks, Victor Tielens, Annemarie Janssen, Hessel Zondag, Monique de Leeuw, Irene Verkuyl, Else van der Sloot, Jean Pierre Broos, Sibert Holla, Marianne Frenken, Ben Kemper, Walter Hilgers, Ruud Schrijvershof.

 • Millinger theetuin

  Expositie 2019 Millinger theetuin

  Een nieuwe LENTE-EXPOSITIE in de Millinger Theetuin! De derde editie!
  Vanaf zondag 24 maart tot 1 september. Elf kunstenaars uit Nijmegen en omgeving presenteren meer dan vijfentwintig kunstwerken.

  De kunstenaars: 

  Bart Stok
  Nell de Veer
  Marc Deeleman
  Vincent van Delft
  Hanneke van den Bergh
  Suus Baltussen
  Andreas Hetfeld
  Peter Bergenhenegouwen
  Yvonne Halfens
  Loek Hambeukers
  Marco Overkamp

  Meer informatie over de theetuin vind u hier

 • Pracht in de gracht

  Pracht in de Gracht

  Om het jaar
  Sinds 2005 een tweejaarlijkse openluchttentoonstelling van juni tot september van drijvende kunstwerken in de buitengrachten van Zaltbommel. Het doel is een laagdrempelig kunstproject waar iedereen die er langs komt van kan genieten. In 2019 is Pracht in de Gracht onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

  De kunstwerken liggen behalve in de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel, ook in het water bij het Parkeiland in Zaltbommel, in Hurwenen langs de Van Heemstraweg en in de kasteelgracht van kasteel Ammersoyen.

  Kunstwerken, geselecteerd op diversiteit zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Kunstwerken met en zonder boodschap. Voor 2019 zijn een aantal bekende kunstenaars uitgenodigd mee te doen.

  Het blijft verbazingwekkend dat er door passie, creativiteit en enorme inzet toch steeds weer oplossingen worden gevonden voor de ‘drijfconstructies’ die bestand zijn tegen wind, temperatuur en wisselende waterstanden.

  Beeldentuin en informatiecentrum
  In de beeldentuin aan de Marten van Rossemsingel 53 zijn meer werken te zien van  Pracht in de Gracht kunstenaars. Tevens is hier het informatiecentrum gevestigd en zijn speciaal voor Pracht in de Gracht gemaakte kunstwerkjes, een   en de Pracht in de Gracht poëzie-en prentenbundel verkrijgbaar.

  Meer informatie: www.prachtindegracht.nl

 • Chambre d'amis

  "Chambre d'amis"

  Kleine expositieschuur, Prins Hendrikstraat 1, Ooij.

  Meer informatie www.annhoogendoorn.nl

  expobord

  Wanneer dit stoepbord buiten staat en het hek open is,
  dan is de kleine exposchuur Chambre d’Amis in de Ooij open.

 • Kunstmagazijn

  Kunstmagazijn 

  Uitleen - galerie - design

  Doel: Kunstmagazijn laat je graag kennis maken met actuele kunst van gerenommeerde kunstenaars uit heel Nederland. De kunstuitleen omvat een uitgebreide collectie waar je kunst kunt lenen en kopen. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd en zijn er regelmatig wisselende exposities te bezoeken.

  Ideaal: Bij Kunstmagazijn willen wij het liefst kunst zichtbaar én inzichtelijk maken voor een breed publiek. Wij zien graag dat Kunstmagazijn een spil is in de hedendaagse kunstsector waar kunstenaars en liefhebbers elkaar kunnen vinden. Kunstmagazijn is een plaats waar een divers publiek ons kan bereiken om zich in kunst te verdiepen, kunst te lenen en te kopen. En Kunstmagazijn is een dynamisch platform waar werk van interessante en actuele kunstenaars een podium krijgt.

  Adres: Kunstmagazijn Nijmegen, Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525 WS Nijmegen

  Openingstijden: Woensdag- zaterdag: 12:00 PM – 17:00 PM

  Meer informatie: www.nijmeegsekunstuitleen.nl 

 • Singular Art

  Singular Art

  A piece. A place. 

  On Show: 

  • Jaap Kroneman - Untitled, 1995

  • Cedric Oscar ter Bals - Seven Sins & Seven Virtues

   

  Waalkade 72 
  6511 XR 
  Nijmegen 
  Open van donderdag t/m zondag van 10:00-18:00, en op afspraak. 
  www.singular-art.com

 • Jac Maris

  Ateliermuseum Het Marishuis

  Het Marishuis is een ateliermuseum, hier woonde en werkte Jac Maris.

  Meer informatie www.marishuis.nl

  Geopend: elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag

   

  Marishuis

 • Afstudeerexpositie klassieke schildertechnieken

  Afstudeerexpositie klassieke schildertechnieken

  Waar? Popop.art, Elzenstraat 4B, Nijmegen

  Opening: 21 juni 19:30 uur.

  Vervolgens: 22, 23 juni 13:00-17:00 uur.

  De Academie voor Kunst & Ambacht is 10 jaar geleden in ‘s-Hertogenbosch opgericht om kunstenaars meer bewust te maken van het materiaal en de technieken waarmee ze schilderen. Op basis van vaak oude recepten en voorschriften (van de Romeinse periode tot en met heden) leren schilders daar met duurzame middelen en natuurlijke materialen schilderijen opbouwen.

  Ook leren de studenten om op een wetenschappelijke manier onderzoek te doen naar nieuwe combinaties van bestaande natuurlijke materialen, waardoor de laatste jaren veel innovatieve kennis is verworven op het gebied van natuurvriendelijke kunstenaarsmaterialen. Onlangs organiseerde de academie bijvoorbeeld een masterclass waarin kunstenaars leren om van een lapis lazuli steen op een natuurvriendelijke manier echt ultramarijn pigment te maken, zoals dat rond 1400 in oude geschriften werd beschreven.

  De tweejarige CRKBO erkende Opleiding Klassieke Schildertechnieken  van de AKA in Nijmegen sluit de studie altijd af met een overzichtstentoonstelling van de afstuderende studenten. Er wordt dan een soort van caleidoscopisch overzicht gegeven van wat zij de afgelopen jaren gemaakt en onderzocht hebben. Academie voor kunst & ambacht wil dit voor de 10e keer op een zeer feestelijke manier doen niet ver van het atelier, dat overigens deze zomer wordt verplaatst van Nijmegen naar Middelburg. Naast een jubileum is deze tentoonstelling dus ook een afscheid van Nijmegen.

 • Zomerexpo

  Zomerexpo

  De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 (25-5 t/m 1-9 2019) vindt plaats op twee hoofdlocaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De gekozen werken zijn op diverse plekken te zien. Het publiek kijkt kunst in zalen van de museumruimten in Zwolle, en in de intieme zalen van het kasteel, de Orangerie en op het buitenterrein.

  Meer informatie: www.zomerexpo.nl

 • MANUEL KURPERSHOEK

  Stichting Nobilis, MANUEL KURPERSHOEK

  De zomertentoonstelling 2019 van de Stichting Nobilis is op donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur te zien van 15 juni tot en met 8 september 2019. De titel: VERLEIDING & VERBINDING De prentkunst van Manuel Kurpershoek, vrienden & collega’s. Een bijzonder afwisselende tentoonstelling met lino’s en houtsneden van Manuel Kurpershoek, met mezzotinten van zijn vrouw Gerda Förster, met litho’s, etsen en houtgravures van zijn vader Theo Kurpershoek en met werk van een stoet van bekende kunstenaarsvrienden: Rob Voerman, Theo Elfrink, Klaas Gubbels, Ad Gerritsen, Pieter van Bogaard, Karin Elfrink en Mariës Hendriks en Sven Hoekstra. Figuratief en abstract werk. Een vrolijke maar kwalitatief sterke presentatie van wat prentkunst in ons land vermag. Bij de tentoonstelling verschijnt bij de Stichting Nobilis een nieuwe catalogus in de serie Nobilis Cahiers (dit is nummer 13).

   

  Tijdens de tentoonstelling kunt u zelf ook een kleine Kurpershoek-prent afdrukken.  

  Meer informatie: http://www.stichtingnobilis.nl/

 • KunstParcours

  KunstParcours, Jubileumexpositie Kunstgroep KP

  Kunstgroep Kolonie Plasmolen organiseert op 29 en 30 juni een jubileumexpositie ter ere van haar tienjarig bestaan. 

  Bezoekers kunnen genieten van hedendaagse kunst, zoals beeldhouwwerk, schilderijen, sieraden en mixed media.
  Het hele weekend zijn kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Het meeste werk wordt te koop aangeboden, en kopers krijgen tijdens dit weekend 10 procent korting. Dit alles onder het genot van livemuziek, en drankjes en hapjes op het terras van de kantine.

  Waar? VCM Rijhal, Lierseweg 4, Malden

  Meer informatie: www.kunstgroepkp.nl

 • ARTival

  Het ARTival

  De laatste zondag in juni organiseert het Artival een Kunstmarkt in de Tinnegieter te Beuningen.

  We streven ernaar om zoveel mogelijk verschillende kunstvormen te laten zien o.a. schilderijen, keramiek, edelsmeden, beeldhouwen, textiele werkvorming etc. We bieden u dus een gevarieerd aanbod van kunst. 
  De kunstenaars staan zowel buiten als binnen. Er zullen ongeveer 90 deelnemers aan deze kunstmarkt deelnemen.
  Er wordt niet alleen tentoongesteld maar ook verkocht. Het is de bedoeling van de kunstenaars om het publiek kennis te laten maken met hun werk.
  Er worden doorlopend demonstraties gegeven op verschillende plekken van het terrein. O.a. potten draaien en raku stoken door Jos Schleedoorn, houtskool tekenen door Hein Aldenhoven, hout draaien door Jan van Hoeck, aquarellen door Marie-Jose Mol en glas in lood door Gerda Berns.
  Het Artival zal door kunstenaar en kunst-ambassadeur Toon van Gelder officieel geopend worden om 11:00 uur.
  Toon van Gelder is eigenaar van Atelier Toonbeelden en woonachtig te Boven-Leeuwen in het rustige Land van Maas en Waal. Zijn werk bestond de afgelopen 25 jaar uit marketing en commercie. Vanuit zijn werk ontstond een duidelijke voorkeur voor het pakkend en onderscheidend beeldend maken van zeer gevarieerde boodschappen. Hij volgde diverse cursussen schilderen bij de Katholieke Universiteit Nijmegenen bij regionale kunstenaars. In 2013 slaagde hij voor de opleiding teamcoach.De passie om zowel samen met bedrijven en met kinderen deze opgedane kennis over te brengen is groot. www.toonbeelden.nl

  Op het terras kunt u genieten van de drankjes en ‘s middags is er een muzikale opluistering van het koor History Sounds uit Groesbeek. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel. Jaarlijks een andere bestemming.

  Wanneer: Zondag 30 juni 2019 van 11:00u tot 17:00u.
  Waar: Op de parkeerplaats en binnen in het sportcomplex de Tinnegieter te Beuningen.
  Entree: €2,50 inclusief één consumptie. Kinderen onder 12 jaar gratis toegang.
  Adres: Leigraaf 2, 6641 DH Beuningen.
   
 • Zaadel

  Zaadel, zomer 2019 expo

  Zondag 23 juni, 12:00 - 17:00

  Waar? Coehoornstraat 71, Nijmegen

  Open dag 

  Modeltekenen
  Vuurtonnen
  Haarstyling & advies
  Vintage sale
  Muziek

 • Painters plaza

  Painters Plaza

  Waar: Stevenskerk
  Datumzaterdag 8 t/m zondag 16 juni 2019
  Tijd: maandag t/m zaterdag 10:30 u-17:00 en zondag 12:30 u-17:00 uur
  Entree: Vrij, een vrijwillige bijdrage in onze donatiezuil wordt zeer op prijs gesteld

  Onder deze naam exposeren dit voorjaar zes Gelderse kunstschilders in de Noorderkapel van de Stevenskerk  Deze hedendaagse professionele kunstenaars werken onder één gemeenschappelijke noemer: eigentijdse realistische schilderkunst, voortbouwend op een eeuwenoude traditie. 
  De kunstenaars, Erik van de Beek, Sjaak Kaashoek, Riebo Rietema, Jos van Riswick, Ulrich Suberg, Wencke Vinks,  hanteren elk een eigen stijl en werkwijze en geven zo aan de realistische schilderkunst een geheel eigen vorm en creëren daarmee een uniek oeuvre. 
  De genres waarin zij werken zijn: 
  stilleven, landschap, stadsgezicht, kerkinterieur, portret en genrestuk. 
  Tijdens de expositie geven de schilders dagelijks een demonstratie, tekenend of schilderend.

  Opening expositie:

  zondag 9 juni (1e Pinksterdag) 15:00 uur door André Stufkens.

  Demonstraties:

  maandag t/m zaterdag vanaf 13:00 uur