Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

 • Atelier Anders

  Atelier Anders 

  Kijken of zien?

  Kunstenaar SARAH VAN ROSSEM beschrijft haar werk als 
  fotografiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek.
  Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt of verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. 
  Flora, fauna en de mens ten opzichte van zijn omgeving spelen een grote rol in haar thematiek. Door haar gelaagde technieken neemt van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht en laat hen een bijzondere reis beleven.
  Kijken of Zien? Is een expositie, waarbij Sarah van Rossem de kijker uitnodigt om de wereld te zien door haar ogen. Hoe zij haar waarneming beeldend interpreteert en vormgeeft om dit over te brengen op de kijker. Want kijken doen we allemaal maar zien we ook?

  Waar? Atelier Anders, Schutsboomstraat 53, 5374CB  Schaijk 

   

 • Neus

  neus

  IN TRANSIT

  the story about who we are is topic of ongoing debate. or rather of dialogue; one that is held between those who have come to awe and others who will find themselves pleasently troubled by the timely offering in which neus provides. founded in early 2019, neus serves as a missing link between institutions that are already firmly established within the art discourse as well as bold newcomers that need to be well underway. backed by young and innovative ideas about showcasing work and reaching out to a broader audience, neus aims at highlighting and introducing today’s most fragrant and noteworthy.

  neus’ facillity, a beautifully renovated bar turned into a fresh gallery space, is based in the midst of nijmegen’s city center. nicely situated in the east of the netherlands; neigbouring germany and its rurhgebied, full of galleries and museums. though at the same time still close enough to the randstad: the dutch conglomerate of larger cities – most notably amsterdam and rotterdam – that houses a broad range of fantastic cultural institutions as well.

  neus gallery annex art bar is at the heart of everything that neus as a collective, label and movement will come to do. tangible, socially inclusive and at times disruptive, the foundation will periodically put on show those which are today’s most exiting creative endeavours. that is, works in the fields of fine arts, fashion, design and music, by new and upcoming talent as well as renowned artists, both national and international.

  Meer info: neusneus.nl

 • Spel der Elementen

  Opening expositie ‘Spel der Elementen’

  Van 14 juli t/m 3 oktober is de keramiektentoonstelling ‘Spel der Elementen‘ te zien in Hortus Nijmegen

  Op zondag 14 juli om 13.00 uur opent wethouder Noël Vergunst deze expositie, Manito en Aart Overmeir omlijsten deze opening muzikaal.

  Plaats: In de kas en theetuin van Hortus Nijmegen. 
  Entree: gratis

 • Gamze Damen

  Overzichtsexpositie Gamze Damen in Kunsthuis

  In juli exposeert Gamze Damen in het Kunsthuis. Zij presenteert een overzicht van werk dat zij in de afgelopen 20 jaar gemaakt heeft.

  Gamze Damen is geboren in Ankara en woont sinds 2018 in Nederland. Zij is afgestudeerd als journalist en volgde daarna een opleiding voor mode en vormgeving. In het atelier van de bekende schilder Ferzan Ali Aygen kreeg zij les van 1998 tot 2003, en organiseerde samen met hem verschillende tentoonstellingen.

  Gamze Damen werkte oorspronkelijk veel met olieverf, gouache, en airbrush op papier. Zij heeft ook diverse muurschilderingen gemaakt in opdracht. Tegenwoordig werkt zij vooral met acryl en combineert daarbij meer en meer het gebruik van penseel met paletmes.

  Haar recente werken hebben verschillende onderwerpen. Zij beschrijft haar kunst als volgt:

  Schilderen is geen punt van aankomst, integendeel, elk schilderij is voor mij een nieuw vertrekpunt op deze reis. Elk schilderij, elk thema of onderwerp geeft gelegenheid om andere gevoelens te vangen. Ik vind deze manier erg spannend en experimenteel … Kom en deel mijn kunstreis !!

  waar en wanneer

  6 t/m zondag 28 juli, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur
  Feestelijke opening: vrijdag 5 juli van 17 tot 20 uur. 

  Kunsthuis (voormalig gemeentehuis), Kasteellaan 22-24, 6602 DE Wijchen. 
  Toegang is gratis.

 • Kerkje van Persingen

  Kerkje van Persingen, 

  Marian Bax en Leo Gerritsen, Olieverfschilderijen en vogelhuisjes

  Wanneer? 13 en 14 juli van 11.00 tot 17.00

 • Zomerexpo

  Zomerexpo

  De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 (25-5 t/m 1-9 2019) vindt plaats op twee hoofdlocaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De gekozen werken zijn op diverse plekken te zien. Het publiek kijkt kunst in zalen van de museumruimten in Zwolle, en in de intieme zalen van het kasteel, de Orangerie en op het buitenterrein.

  Meer informatie: www.zomerexpo.nl

 • Manuel Kurpershoek

  Stichting Nobilis, MANUEL KURPERSHOEK

  De zomertentoonstelling 2019 van de Stichting Nobilis is op donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur te zien van 15 juni tot en met 8 september 2019. De titel: VERLEIDING & VERBINDING De prentkunst van Manuel Kurpershoek, vrienden & collega’s. Een bijzonder afwisselende tentoonstelling met lino’s en houtsneden van Manuel Kurpershoek, met mezzotinten van zijn vrouw Gerda Förster, met litho’s, etsen en houtgravures van zijn vader Theo Kurpershoek en met werk van een stoet van bekende kunstenaarsvrienden: Rob Voerman, Theo Elfrink, Klaas Gubbels, Ad Gerritsen, Pieter van Bogaard, Karin Elfrink en Mariës Hendriks en Sven Hoekstra. Figuratief en abstract werk. Een vrolijke maar kwalitatief sterke presentatie van wat prentkunst in ons land vermag. Bij de tentoonstelling verschijnt bij de Stichting Nobilis een nieuwe catalogus in de serie Nobilis Cahiers (dit is nummer 13).

   

  Tijdens de tentoonstelling kunt u zelf ook een kleine Kurpershoek-prent afdrukken.  

  Meer informatie: http://www.stichtingnobilis.nl/

 • Millinger theetuin

  Expositie 2019 Millinger theetuin

  Een nieuwe LENTE-EXPOSITIE in de Millinger Theetuin! De derde editie!
  Vanaf zondag 24 maart tot 1 september. Elf kunstenaars uit Nijmegen en omgeving presenteren meer dan vijfentwintig kunstwerken.

  De kunstenaars: 

  Bart Stok
  Nell de Veer
  Marc Deeleman
  Vincent van Delft
  Hanneke van den Bergh
  Suus Baltussen
  Andreas Hetfeld
  Peter Bergenhenegouwen
  Yvonne Halfens
  Loek Hambeukers
  Marco Overkamp

  Meer informatie over de theetuin vind u hier

 • Pracht in de gracht

  Pracht in de Gracht

  Om het jaar
  Sinds 2005 een tweejaarlijkse openluchttentoonstelling van juni tot september van drijvende kunstwerken in de buitengrachten van Zaltbommel. Het doel is een laagdrempelig kunstproject waar iedereen die er langs komt van kan genieten. In 2019 is Pracht in de Gracht onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

  De kunstwerken liggen behalve in de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel, ook in het water bij het Parkeiland in Zaltbommel, in Hurwenen langs de Van Heemstraweg en in de kasteelgracht van kasteel Ammersoyen.

  Kunstwerken, geselecteerd op diversiteit zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Kunstwerken met en zonder boodschap. Voor 2019 zijn een aantal bekende kunstenaars uitgenodigd mee te doen.

  Het blijft verbazingwekkend dat er door passie, creativiteit en enorme inzet toch steeds weer oplossingen worden gevonden voor de ‘drijfconstructies’ die bestand zijn tegen wind, temperatuur en wisselende waterstanden.

  Beeldentuin en informatiecentrum
  In de beeldentuin aan de Marten van Rossemsingel 53 zijn meer werken te zien van  Pracht in de Gracht kunstenaars. Tevens is hier het informatiecentrum gevestigd en zijn speciaal voor Pracht in de Gracht gemaakte kunstwerkjes, een   en de Pracht in de Gracht poëzie-en prentenbundel verkrijgbaar.

  Meer informatie: www.prachtindegracht.nl

 • Chambre d'amis

  "Chambre d'amis"

  Kleine expositieschuur, Prins Hendrikstraat 1, Ooij.

  Meer informatie www.annhoogendoorn.nl

  expobord

  Wanneer dit stoepbord buiten staat en het hek open is,
  dan is de kleine exposchuur Chambre d’Amis in de Ooij open.

 • Kunstmagazijn

  Kunstmagazijn 

  Uitleen - galerie - design

  Doel: Kunstmagazijn laat je graag kennis maken met actuele kunst van gerenommeerde kunstenaars uit heel Nederland. De kunstuitleen omvat een uitgebreide collectie waar je kunst kunt lenen en kopen. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd en zijn er regelmatig wisselende exposities te bezoeken.

  Ideaal: Bij Kunstmagazijn willen wij het liefst kunst zichtbaar én inzichtelijk maken voor een breed publiek. Wij zien graag dat Kunstmagazijn een spil is in de hedendaagse kunstsector waar kunstenaars en liefhebbers elkaar kunnen vinden. Kunstmagazijn is een plaats waar een divers publiek ons kan bereiken om zich in kunst te verdiepen, kunst te lenen en te kopen. En Kunstmagazijn is een dynamisch platform waar werk van interessante en actuele kunstenaars een podium krijgt.

  Adres: Kunstmagazijn Nijmegen, Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525 WS Nijmegen

  Openingstijden: Woensdag- zaterdag: 12:00 PM – 17:00 PM

  Meer informatie: www.nijmeegsekunstuitleen.nl 

 • Singular Art

  Singular Art

  A piece. A place. 

  On Show: 

  • Jaap Kroneman - Untitled, 1995

  • Cedric Oscar ter Bals - Seven Sins & Seven Virtues

   

  Waalkade 72 
  6511 XR 
  Nijmegen 
  Open van donderdag t/m zondag van 10:00-18:00, en op afspraak. 
  www.singular-art.com

 • Jac Maris

  Ateliermuseum Het Marishuis

  Het Marishuis is een ateliermuseum, hier woonde en werkte Jac Maris.

  Meer informatie www.marishuis.nl

  Geopend: elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag

   

  Marishuis

 Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

 • Atelier Anders

  Atelier Anders 

  Kijken of zien?

  Kunstenaar SARAH VAN ROSSEM beschrijft haar werk als 
  fotografiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek.
  Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt of verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. 
  Flora, fauna en de mens ten opzichte van zijn omgeving spelen een grote rol in haar thematiek. Door haar gelaagde technieken neemt van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht en laat hen een bijzondere reis beleven.
  Kijken of Zien? Is een expositie, waarbij Sarah van Rossem de kijker uitnodigt om de wereld te zien door haar ogen. Hoe zij haar waarneming beeldend interpreteert en vormgeeft om dit over te brengen op de kijker. Want kijken doen we allemaal maar zien we ook?

  Waar? Atelier Anders, Schutsboomstraat 53, 5374CB  Schaijk 

   

 • Neus

  neus

  IN TRANSIT

  the story about who we are is topic of ongoing debate. or rather of dialogue; one that is held between those who have come to awe and others who will find themselves pleasently troubled by the timely offering in which neus provides. founded in early 2019, neus serves as a missing link between institutions that are already firmly established within the art discourse as well as bold newcomers that need to be well underway. backed by young and innovative ideas about showcasing work and reaching out to a broader audience, neus aims at highlighting and introducing today’s most fragrant and noteworthy.

  neus’ facillity, a beautifully renovated bar turned into a fresh gallery space, is based in the midst of nijmegen’s city center. nicely situated in the east of the netherlands; neigbouring germany and its rurhgebied, full of galleries and museums. though at the same time still close enough to the randstad: the dutch conglomerate of larger cities – most notably amsterdam and rotterdam – that houses a broad range of fantastic cultural institutions as well.

  neus gallery annex art bar is at the heart of everything that neus as a collective, label and movement will come to do. tangible, socially inclusive and at times disruptive, the foundation will periodically put on show those which are today’s most exiting creative endeavours. that is, works in the fields of fine arts, fashion, design and music, by new and upcoming talent as well as renowned artists, both national and international.

  Meer info: neusneus.nl

 • Spel der Elementen

  Opening expositie ‘Spel der Elementen’

  Van 14 juli t/m 3 oktober is de keramiektentoonstelling ‘Spel der Elementen‘ te zien in Hortus Nijmegen

  Op zondag 14 juli om 13.00 uur opent wethouder Noël Vergunst deze expositie, Manito en Aart Overmeir omlijsten deze opening muzikaal.

  Plaats: In de kas en theetuin van Hortus Nijmegen. 
  Entree: gratis

 • Gamze Damen

  Overzichtsexpositie Gamze Damen in Kunsthuis

  In juli exposeert Gamze Damen in het Kunsthuis. Zij presenteert een overzicht van werk dat zij in de afgelopen 20 jaar gemaakt heeft.

  Gamze Damen is geboren in Ankara en woont sinds 2018 in Nederland. Zij is afgestudeerd als journalist en volgde daarna een opleiding voor mode en vormgeving. In het atelier van de bekende schilder Ferzan Ali Aygen kreeg zij les van 1998 tot 2003, en organiseerde samen met hem verschillende tentoonstellingen.

  Gamze Damen werkte oorspronkelijk veel met olieverf, gouache, en airbrush op papier. Zij heeft ook diverse muurschilderingen gemaakt in opdracht. Tegenwoordig werkt zij vooral met acryl en combineert daarbij meer en meer het gebruik van penseel met paletmes.

  Haar recente werken hebben verschillende onderwerpen. Zij beschrijft haar kunst als volgt:

  Schilderen is geen punt van aankomst, integendeel, elk schilderij is voor mij een nieuw vertrekpunt op deze reis. Elk schilderij, elk thema of onderwerp geeft gelegenheid om andere gevoelens te vangen. Ik vind deze manier erg spannend en experimenteel … Kom en deel mijn kunstreis !!

  waar en wanneer

  6 t/m zondag 28 juli, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur
  Feestelijke opening: vrijdag 5 juli van 17 tot 20 uur. 

  Kunsthuis (voormalig gemeentehuis), Kasteellaan 22-24, 6602 DE Wijchen. 
  Toegang is gratis.

 • Kerkje van Persingen

  Kerkje van Persingen, 

  Marian Bax en Leo Gerritsen, Olieverfschilderijen en vogelhuisjes

  Wanneer? 13 en 14 juli van 11.00 tot 17.00

 • Zomerexpo

  Zomerexpo

  De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 (25-5 t/m 1-9 2019) vindt plaats op twee hoofdlocaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De gekozen werken zijn op diverse plekken te zien. Het publiek kijkt kunst in zalen van de museumruimten in Zwolle, en in de intieme zalen van het kasteel, de Orangerie en op het buitenterrein.

  Meer informatie: www.zomerexpo.nl

 • Manuel Kurpershoek

  Stichting Nobilis, MANUEL KURPERSHOEK

  De zomertentoonstelling 2019 van de Stichting Nobilis is op donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur te zien van 15 juni tot en met 8 september 2019. De titel: VERLEIDING & VERBINDING De prentkunst van Manuel Kurpershoek, vrienden & collega’s. Een bijzonder afwisselende tentoonstelling met lino’s en houtsneden van Manuel Kurpershoek, met mezzotinten van zijn vrouw Gerda Förster, met litho’s, etsen en houtgravures van zijn vader Theo Kurpershoek en met werk van een stoet van bekende kunstenaarsvrienden: Rob Voerman, Theo Elfrink, Klaas Gubbels, Ad Gerritsen, Pieter van Bogaard, Karin Elfrink en Mariës Hendriks en Sven Hoekstra. Figuratief en abstract werk. Een vrolijke maar kwalitatief sterke presentatie van wat prentkunst in ons land vermag. Bij de tentoonstelling verschijnt bij de Stichting Nobilis een nieuwe catalogus in de serie Nobilis Cahiers (dit is nummer 13).

   

  Tijdens de tentoonstelling kunt u zelf ook een kleine Kurpershoek-prent afdrukken.  

  Meer informatie: http://www.stichtingnobilis.nl/

 • Millinger theetuin

  Expositie 2019 Millinger theetuin

  Een nieuwe LENTE-EXPOSITIE in de Millinger Theetuin! De derde editie!
  Vanaf zondag 24 maart tot 1 september. Elf kunstenaars uit Nijmegen en omgeving presenteren meer dan vijfentwintig kunstwerken.

  De kunstenaars: 

  Bart Stok
  Nell de Veer
  Marc Deeleman
  Vincent van Delft
  Hanneke van den Bergh
  Suus Baltussen
  Andreas Hetfeld
  Peter Bergenhenegouwen
  Yvonne Halfens
  Loek Hambeukers
  Marco Overkamp

  Meer informatie over de theetuin vind u hier

 • Pracht in de gracht

  Pracht in de Gracht

  Om het jaar
  Sinds 2005 een tweejaarlijkse openluchttentoonstelling van juni tot september van drijvende kunstwerken in de buitengrachten van Zaltbommel. Het doel is een laagdrempelig kunstproject waar iedereen die er langs komt van kan genieten. In 2019 is Pracht in de Gracht onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

  De kunstwerken liggen behalve in de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel, ook in het water bij het Parkeiland in Zaltbommel, in Hurwenen langs de Van Heemstraweg en in de kasteelgracht van kasteel Ammersoyen.

  Kunstwerken, geselecteerd op diversiteit zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Kunstwerken met en zonder boodschap. Voor 2019 zijn een aantal bekende kunstenaars uitgenodigd mee te doen.

  Het blijft verbazingwekkend dat er door passie, creativiteit en enorme inzet toch steeds weer oplossingen worden gevonden voor de ‘drijfconstructies’ die bestand zijn tegen wind, temperatuur en wisselende waterstanden.

  Beeldentuin en informatiecentrum
  In de beeldentuin aan de Marten van Rossemsingel 53 zijn meer werken te zien van  Pracht in de Gracht kunstenaars. Tevens is hier het informatiecentrum gevestigd en zijn speciaal voor Pracht in de Gracht gemaakte kunstwerkjes, een   en de Pracht in de Gracht poëzie-en prentenbundel verkrijgbaar.

  Meer informatie: www.prachtindegracht.nl

 • Chambre d'amis

  "Chambre d'amis"

  Kleine expositieschuur, Prins Hendrikstraat 1, Ooij.

  Meer informatie www.annhoogendoorn.nl

  expobord

  Wanneer dit stoepbord buiten staat en het hek open is,
  dan is de kleine exposchuur Chambre d’Amis in de Ooij open.

 • Kunstmagazijn

  Kunstmagazijn 

  Uitleen - galerie - design

  Doel: Kunstmagazijn laat je graag kennis maken met actuele kunst van gerenommeerde kunstenaars uit heel Nederland. De kunstuitleen omvat een uitgebreide collectie waar je kunst kunt lenen en kopen. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd en zijn er regelmatig wisselende exposities te bezoeken.

  Ideaal: Bij Kunstmagazijn willen wij het liefst kunst zichtbaar én inzichtelijk maken voor een breed publiek. Wij zien graag dat Kunstmagazijn een spil is in de hedendaagse kunstsector waar kunstenaars en liefhebbers elkaar kunnen vinden. Kunstmagazijn is een plaats waar een divers publiek ons kan bereiken om zich in kunst te verdiepen, kunst te lenen en te kopen. En Kunstmagazijn is een dynamisch platform waar werk van interessante en actuele kunstenaars een podium krijgt.

  Adres: Kunstmagazijn Nijmegen, Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525 WS Nijmegen

  Openingstijden: Woensdag- zaterdag: 12:00 PM – 17:00 PM

  Meer informatie: www.nijmeegsekunstuitleen.nl 

 • Singular Art

  Singular Art

  A piece. A place. 

  On Show: 

  • Jaap Kroneman - Untitled, 1995

  • Cedric Oscar ter Bals - Seven Sins & Seven Virtues

   

  Waalkade 72 
  6511 XR 
  Nijmegen 
  Open van donderdag t/m zondag van 10:00-18:00, en op afspraak. 
  www.singular-art.com

 • Jac Maris

  Ateliermuseum Het Marishuis

  Het Marishuis is een ateliermuseum, hier woonde en werkte Jac Maris.

  Meer informatie www.marishuis.nl

  Geopend: elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag

   

  Marishuis