Lijstenmakerij

Lijstenmakerij

Vanaf medio 2011 heeft Pro Art een professionele lijstenmakerij.

Dit gedeelte van Pro Art staat geheel onder leiding van Clemens Coppens. Clemens is een professional als het gaat om het inlijsten of het schoonmaken en restaureren van schilderijen. Hieronder een indruk van wat er in de lijstenmakerij allemaal gebeurd:

 Opplakken van foto’s en reproducties. Originele kunst plakken wij nooit op omdat wij vinden dat een werk in de originele staat weer uit de lijst gehaald moet kunnen worden.

 Wat we in kunnen lijsten is teveel om op te noemen maar een kleine greep hieruit: schilderijen, etsen, gravures, litho’s, tekeningen, aquarellen, foto’s, zeefdrukken,   borduurwerken, posters.

 Er is een ruim assortiment wissellijsten, staaflijsten, baklijsten en handgemaakte lijsten aanwezig.

 Bij het inlijsten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zuurvrij passe-partoutkarton en tussenkarton om te voorkomen dat het werk hierdoor aangetast wordt.

 Opspannen van olie- en acrylverf doeken op hout of aluminium spieraam op maat. Tevens leveren van blanco katoen of linnen doeken op iedere gewenste maat.

 Repareren en restaureren van lijsten.

 Het schoonmaken, en restaureren van schilderijen.

 Het reinigen (oxidatief) van werken op papier aangetast door niet zuurvrij inlijsten, vocht, schimmel etc.

 Snijden van op maat gemaakte passe-partouts.

 Leveren van op maat gesneden glas. 2 mm dik en in diverse soorten waaronder ontspiegeld en het mooie UV werende museumglas. Dit is bijna onzichtbaar en toont het werk alsof er geen glas voor zit!

 Leverancier van Stas en Arti teq ophangrailsystemen en alle accessoires hiervan.