Openingstijden Pro Art

Maandag: 12:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 18:00 uur
Woensdag: 10:00 - 18:00 uur
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 18:00 uur
Zondag: Gesloten

Openingstijden lijstenmakerij

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 18:00 uur
Zondag: Gesloten

Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

 • van stip tot lijn en terug

  van stip tot lijn en terug

  4 mrt tot 26 mrt
  LangeHezel46
  Lange Hezelstraat 46, 6511 CL Nijmegen

  Expositie ‘van stip tot lijn en terug’ van Stance van der Meer 
  Op zondag 5 maart 2023 van 15:00 tot 17:00u vindt de opening plaats.

  Van der Meer komt uit Zuid-Limburg. Ze woonde en werkte met tussenpozen ruim 30 jaar in Nijmegen. Inmiddels is ze fulltime kunstenaar. Ze werkt op basis van haar studies, in snelle schetsen. Op papier, doek of karton, met inkt, aquarel- of olieverf.

  Met haar expositie ‘van stip tot lijn en terug’ is ze opnieuw even terug in Nijmegen en toont een selectie van haar werk waarin lijnen de rode draad vormen. Van harte welkom bij de opening op zondag 5 maart 2023 van 15:00 tot 17:00u.

  Van der Meer is zelf aanwezig in weekend van 4-5 en 25-26 maart.
 • Niemands nummer 1

  Niemands nummer 1

  21 december 2022 tot mei 2023

  Van 't Lindenhoutmuseum
  Kinderdorp Neerbosch
  Scherpenkampweg 58
  6545 AL Nijmegen


  Vanaf 21 december is er in het Van ’t Lindenhoutmuseum ‘Niemands Nummer 1’ te zien, een expositie gebaseerd op de gelijknamige documentaire over jong ouderverlies. Het documentaireplan waar makers Pippi Dijkstra en Wim Brouwers in 2021 mee afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, vormt de basis van deze expositie. De documentaire en de expositie laten zien waar je tegenaan loopt als je beide ouders verliest.

  Opgroeien zonder ouder(s), kun je je dat voorstellen? Er zijn veel jonge wezen die tussen wal en schip vallen. Dit omdat zij volgens de wet als volwassene worden gezien wanneer zij 18 jaar zijn. Zo kun je zonder pardon je huis worden uitgezet, moet je de financiële zaken van je ouders regelen en je studie zien te halen. En dat terwijl je midden in een rouwproces zit. Hiermee verlies je niet alleen je ouders, maar ook je veilige basis. Dat niet alleen, ook relaties met school, vrienden en familie veranderen. Want wie gaat je nu de weg wijzen, wie vraag je om hulp? Hoe vind je dan een weg in het leven zonder ouders, wanneer je niemands onvoorwaardelijke nummer 1 meer bent?

  Over de documentaire

  In de documentaire van +/- 30 minuten, die ook in het museum te zien is, nemen de makers je mee in drie persoonlijke verhalen van jonge wezen. Je ziet hoe ze een weg zoeken in hun leven, terwijl ze moeten opgroeien zonder hun onvoorwaardelijke thuis: ouders. Hoe ziet hun leven eruit? Waar lopen ze tegenaan? En hoe zorgen zij er voor dat de wereld weer aan hun voeten ligt?

  Met werk van Jojanneke van den Bosch

  In de expositie is ook werk te zien van Jojanneke van den Bosch (1975), oprichter van WeesWijzer, platform en kennisinstituut voor en over weeskinderen in Nederland. Ze studeerde in 1998 af als grafisch en interactief ontwerper aan de Willem de Kooning Academy (destijds Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam). Van den Bosch verloor beide ouders op veertienjarige leeftijd, en ervoer aan den lijve hoe uitdagend en bij tijd en wijle moeilijk het is om je leven als jongere op te bouwen zonder vangnet van ouders en familie. Haar achtergrond als ontwerper geeft haar de creatieve mogelijkheid om vorm te geven aan emoties die wezen (kunnen) voelen, en de situaties waar zij vaak tegen wil en dank in kunnen belanden. Hun emoties zijn van alle tijden.

  ‘Niemands Nummer 1’ is van 21 december 2022 tot mei 2023 te zien tijdens reguliere openingstijden. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart. Bekijk onze bezoekersinformatie voor actuele openingstijden.

  Meer informatie kun je vinden op de website van de makers, www.niemandsnummereen.nl.

 • De Bastei Buurtsuper. Het Nijmeegse landschap als supermarkt

  De Bastei Buurtsuper. Het Nijmeegse landschap als supermarkt

  11 februari tot en met 12 november 2023

  De Bastei
  Lange Baan 4
  6511 XJ Nijmegen


   

  Aardbeien in de winter? Sperziebonen uit Afrika? Nog niet zo heel lang geleden at je alleen wat er in je omgeving en per seizoen beschikbaar was. Het landschap was je eigen buurtsuper! Museum De Bastei presenteert een nieuwe tentoonstelling over deze verbinding tussen bord en landschap. ‘De Bastei Buurtsuper’ is geopend vanaf zaterdag 11 februari, dus sla je slag!

  Vroeger aten mensen alles wat de natuur om hen heen te bieden had. Nijmegen kende een grote diversiteit aan landschappen, van stuwwal tot rivier, waar je veel en gevarieerd eten kon vinden. Bewoners in en om Nijmegen aten vis uit de Waal, hazelnoten uit het bos op de heuvels en ganzen uit de uiterwaarden.

  Tegenwoordig bepaalt je menu juist het landschap om je heen. Onze eetgewoontes zijn door de eeuwen heen veranderd, onder andere door een enorme bevolkings- en welvaartsgroei. Maar ook de opkomst van internationale handel en het ontstaan van grote supermarkten beïnvloeden de voedselproductie. Daarbij is het productieproces van voeding verder van de consument af komen te staan. Weet jij bijvoorbeeld hoe kaas wordt gemaakt? Of waar je sappige biefstuk graast?

  In ‘De Bastei Buurtsuper’ ontdek je hoe Nijmegenaren door de jaren heen voedsel hebben gevangen, verzameld, gefokt, geplant en gekweekt. Welke producten bood deze bijzondere combinatie van stuwwallandschap en rivierengebied? Wat is daar nu nog van over?

  Bovendien maak je kennis met duurzame en lokale voedselinitiatieven van nu, veelal geïnspireerd op het (eet)verleden van Nijmegen. De populariteit van stadslandbouw, van voedselbossen tot pluktuinen, neemt toe. In ‘De Bastei Buurtsuper’ ontdekken museumbezoekers de historische inspiratiebronnen van deze smakelijke, hedendaagse initiatieven. Combineer je bezoek aan de tentoonstelling dan ook zeker met een tochtje langs de vele voedsellocaties van Eetbaar Nijmegen.

  ‘De Bastei Buurtsuper’ is geopend van 11 februari tot en met 12 november 2023. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Gelderland), de Triodos Foundation, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting.

 • A landscape within

  A landscape within

  5 mrt tot 16 apr
  De Nieuwe Gang
  Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen

  Danielle Lemaire, Hannie van Dalen, Ingrid Greijn, Mike Megens, Trijn Romein, Emmy Bergsma, Mark Kuster

  Over het innerlijk Landschap zei Caspar David Friedrich:  “De schilder moet niet alleen schilderen wat hij voor zich ziet, maar ook wat hij in zichzelf ziet.” Friedrich opende daarmee de deur van de waarneming naar de beleving van de werkelijkheid.  

  De tentoonstelling ‘A landscape within’ brengt 7 kunstenaars samen, alle 7 overtuigd tekenaar. Ieder verhoudt zich – op een persoonlijke manier en uit verschillende standpunten – tot het innerlijk landschap. Een landschap dat zich daardoor verder uitstrekt, dan het landschap alleen. 

  Zondag 5 maart om 15.00 uur Opening door Casper ter Heerdt 
  Zondag 26 maart om 15.00 uur Artist Talk – Gesprek met kunstenaars en publiek 
  Zondag 16 april om 15.00 uur Finissage


  Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
 • Kerkje van Persingen

  Kerkje van Persingen

  4 en 5 maart 2023

  John van de Pas

  Persingensestraat 7
  6575 JA Persingen

  Parkeergelegenheid voor de deur
  Geopend van 11.00 tot 17.00

  www.kerkjevanpersingen.nl

 • Singular art

  Singular art

  Benjamin Francis - Zero

  Up Next: Art Rotterdam - Ayo & Kitty Maria

 • Bijna Niets | Frida Berntsen

   

  Bijna Niets | Frida Berntsen

  26 jan tot 4 mrt
  RUIS
  Hertogstraat 119, 6511 RX Nijmegen

  Kunstenaar Frida Berntsen is geïnteresseerd hoe ambacht en traditie vandaag de dag van betekenis kunnen zijn. Tijd is een terugkerend thema in haar werk, zo legt ze bijvoorbeeld momenten vast in textiel die veranderlijk en vergankelijk zijn. Zoals het zichtbaar worden van het verstrijken van de tijd door inkt op een doek die met de tijd verbleekt door de zon.

  In de zomer van 2022 studeerde Berntsen af aan de opleiding BEAR van ArtEZ in Arnhem met het project ‘Blueprint of matter, blueprint of mind’ : een serie kunstwerken bestaande uit cyanotypes op oude tafelkleden. Cyanotype is een fotografisch proces, waarbij negatieven en voorwerpen hun schaduw achterlaten in door met chemicaliën geprepareerd materiaal wanneer ze een tijd in zonlicht staan. Zo liet de zon een lange schaduw van serviesgoed achter op oude tafelkleden die ze dekte op de parkeerplaats van haar ouders. De momenten en herinneringen aan tafel zijn vereeuwigd in beeld.

  Bij RUIS toont Berntsen nieuwe textielwerken waarmee ze op experimentele wijze test hoe in deze series binnen en buiten samen kunnen komen.
 • Lonely lands | Mirthe Scheifes

  Lonely lands | Mirthe Scheifes

  11 feb tot 4 mrt
  Kunstmagazijn
  Kanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525 WS Nijmegen

  Sinds haar afstuderen aan St. Joost in Den Bosch heeft Mirthe zich verdiept in de wijze waarop analoge fotografie werelden tot leven kan roepen via haar hand van componeren en haar fotografische blik. In haar werk worden mensen (vaak zijzelf of haar familie) ondersteboven of in onderdelen in poëtische omgevingen gesitueerd en krijgen ze de ruimte die nodig is om als wezenloze objecten, of als stil leven, op te gaan in hun omgeving.
   
  Toen haar leefruimte beperkt werd tot de huiskamer, richtte ze haar blik naar het kleine, het onooglijke, het afval van het levende en plots werd een dode vlieg een object van schoonheid en reflectie.

   Lonely lands biedt de toeschouwer twee manieren van kijken aan. Kijkdozen geven via een lens toegang tot ‘objects touvés’; een meikever, een bij, een aantal stuifmeeldraden gedrapeerd over een bijna verteerd stuk hout, een stukje metaal van een beugel. Aan de wanden hangen uitvergrote analoge foto’s met vergelijkbare mise-en-scènes. Kleine ecologieën, die getuigen van onverwachte verbintenissen.


  Opening
  Datum: 10 februari 2023
  Inloop: 16.00 uur
  Openingswoord: 16.30 uur door Bibi Straatman
  Locatie: Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen
  Entree: gratis
 • "Chambre d'amis"

   

   "Chambre d'amis"

   

  Kleine expositieschuur, Prins Hendrikstraat 1, Ooij.

   

  Meer informatie www.annhoogendoorn.nl

   

  expobord

   

  Wanneer dit stoepbord buiten staat en het hek open is,
  dan is de kleine exposchuur Chambre d’Amis in de Ooij open.

   

 Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

 • van stip tot lijn en terug

  van stip tot lijn en terug

  4 mrt tot 26 mrt
  LangeHezel46
  Lange Hezelstraat 46, 6511 CL Nijmegen

  Expositie ‘van stip tot lijn en terug’ van Stance van der Meer 
  Op zondag 5 maart 2023 van 15:00 tot 17:00u vindt de opening plaats.

  Van der Meer komt uit Zuid-Limburg. Ze woonde en werkte met tussenpozen ruim 30 jaar in Nijmegen. Inmiddels is ze fulltime kunstenaar. Ze werkt op basis van haar studies, in snelle schetsen. Op papier, doek of karton, met inkt, aquarel- of olieverf.

  Met haar expositie ‘van stip tot lijn en terug’ is ze opnieuw even terug in Nijmegen en toont een selectie van haar werk waarin lijnen de rode draad vormen. Van harte welkom bij de opening op zondag 5 maart 2023 van 15:00 tot 17:00u.

  Van der Meer is zelf aanwezig in weekend van 4-5 en 25-26 maart.
 • Niemands nummer 1

  Niemands nummer 1

  21 december 2022 tot mei 2023

  Van 't Lindenhoutmuseum
  Kinderdorp Neerbosch
  Scherpenkampweg 58
  6545 AL Nijmegen


  Vanaf 21 december is er in het Van ’t Lindenhoutmuseum ‘Niemands Nummer 1’ te zien, een expositie gebaseerd op de gelijknamige documentaire over jong ouderverlies. Het documentaireplan waar makers Pippi Dijkstra en Wim Brouwers in 2021 mee afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, vormt de basis van deze expositie. De documentaire en de expositie laten zien waar je tegenaan loopt als je beide ouders verliest.

  Opgroeien zonder ouder(s), kun je je dat voorstellen? Er zijn veel jonge wezen die tussen wal en schip vallen. Dit omdat zij volgens de wet als volwassene worden gezien wanneer zij 18 jaar zijn. Zo kun je zonder pardon je huis worden uitgezet, moet je de financiële zaken van je ouders regelen en je studie zien te halen. En dat terwijl je midden in een rouwproces zit. Hiermee verlies je niet alleen je ouders, maar ook je veilige basis. Dat niet alleen, ook relaties met school, vrienden en familie veranderen. Want wie gaat je nu de weg wijzen, wie vraag je om hulp? Hoe vind je dan een weg in het leven zonder ouders, wanneer je niemands onvoorwaardelijke nummer 1 meer bent?

  Over de documentaire

  In de documentaire van +/- 30 minuten, die ook in het museum te zien is, nemen de makers je mee in drie persoonlijke verhalen van jonge wezen. Je ziet hoe ze een weg zoeken in hun leven, terwijl ze moeten opgroeien zonder hun onvoorwaardelijke thuis: ouders. Hoe ziet hun leven eruit? Waar lopen ze tegenaan? En hoe zorgen zij er voor dat de wereld weer aan hun voeten ligt?

  Met werk van Jojanneke van den Bosch

  In de expositie is ook werk te zien van Jojanneke van den Bosch (1975), oprichter van WeesWijzer, platform en kennisinstituut voor en over weeskinderen in Nederland. Ze studeerde in 1998 af als grafisch en interactief ontwerper aan de Willem de Kooning Academy (destijds Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam). Van den Bosch verloor beide ouders op veertienjarige leeftijd, en ervoer aan den lijve hoe uitdagend en bij tijd en wijle moeilijk het is om je leven als jongere op te bouwen zonder vangnet van ouders en familie. Haar achtergrond als ontwerper geeft haar de creatieve mogelijkheid om vorm te geven aan emoties die wezen (kunnen) voelen, en de situaties waar zij vaak tegen wil en dank in kunnen belanden. Hun emoties zijn van alle tijden.

  ‘Niemands Nummer 1’ is van 21 december 2022 tot mei 2023 te zien tijdens reguliere openingstijden. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart. Bekijk onze bezoekersinformatie voor actuele openingstijden.

  Meer informatie kun je vinden op de website van de makers, www.niemandsnummereen.nl.

 • De Bastei Buurtsuper. Het Nijmeegse landschap als supermarkt

  De Bastei Buurtsuper. Het Nijmeegse landschap als supermarkt

  11 februari tot en met 12 november 2023

  De Bastei
  Lange Baan 4
  6511 XJ Nijmegen


   

  Aardbeien in de winter? Sperziebonen uit Afrika? Nog niet zo heel lang geleden at je alleen wat er in je omgeving en per seizoen beschikbaar was. Het landschap was je eigen buurtsuper! Museum De Bastei presenteert een nieuwe tentoonstelling over deze verbinding tussen bord en landschap. ‘De Bastei Buurtsuper’ is geopend vanaf zaterdag 11 februari, dus sla je slag!

  Vroeger aten mensen alles wat de natuur om hen heen te bieden had. Nijmegen kende een grote diversiteit aan landschappen, van stuwwal tot rivier, waar je veel en gevarieerd eten kon vinden. Bewoners in en om Nijmegen aten vis uit de Waal, hazelnoten uit het bos op de heuvels en ganzen uit de uiterwaarden.

  Tegenwoordig bepaalt je menu juist het landschap om je heen. Onze eetgewoontes zijn door de eeuwen heen veranderd, onder andere door een enorme bevolkings- en welvaartsgroei. Maar ook de opkomst van internationale handel en het ontstaan van grote supermarkten beïnvloeden de voedselproductie. Daarbij is het productieproces van voeding verder van de consument af komen te staan. Weet jij bijvoorbeeld hoe kaas wordt gemaakt? Of waar je sappige biefstuk graast?

  In ‘De Bastei Buurtsuper’ ontdek je hoe Nijmegenaren door de jaren heen voedsel hebben gevangen, verzameld, gefokt, geplant en gekweekt. Welke producten bood deze bijzondere combinatie van stuwwallandschap en rivierengebied? Wat is daar nu nog van over?

  Bovendien maak je kennis met duurzame en lokale voedselinitiatieven van nu, veelal geïnspireerd op het (eet)verleden van Nijmegen. De populariteit van stadslandbouw, van voedselbossen tot pluktuinen, neemt toe. In ‘De Bastei Buurtsuper’ ontdekken museumbezoekers de historische inspiratiebronnen van deze smakelijke, hedendaagse initiatieven. Combineer je bezoek aan de tentoonstelling dan ook zeker met een tochtje langs de vele voedsellocaties van Eetbaar Nijmegen.

  ‘De Bastei Buurtsuper’ is geopend van 11 februari tot en met 12 november 2023. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Gelderland), de Triodos Foundation, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting.

 • A landscape within

  A landscape within

  5 mrt tot 16 apr
  De Nieuwe Gang
  Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen

  Danielle Lemaire, Hannie van Dalen, Ingrid Greijn, Mike Megens, Trijn Romein, Emmy Bergsma, Mark Kuster

  Over het innerlijk Landschap zei Caspar David Friedrich:  “De schilder moet niet alleen schilderen wat hij voor zich ziet, maar ook wat hij in zichzelf ziet.” Friedrich opende daarmee de deur van de waarneming naar de beleving van de werkelijkheid.  

  De tentoonstelling ‘A landscape within’ brengt 7 kunstenaars samen, alle 7 overtuigd tekenaar. Ieder verhoudt zich – op een persoonlijke manier en uit verschillende standpunten – tot het innerlijk landschap. Een landschap dat zich daardoor verder uitstrekt, dan het landschap alleen. 

  Zondag 5 maart om 15.00 uur Opening door Casper ter Heerdt 
  Zondag 26 maart om 15.00 uur Artist Talk – Gesprek met kunstenaars en publiek 
  Zondag 16 april om 15.00 uur Finissage


  Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
 • Kerkje van Persingen

  Kerkje van Persingen

  4 en 5 maart 2023

  John van de Pas

  Persingensestraat 7
  6575 JA Persingen

  Parkeergelegenheid voor de deur
  Geopend van 11.00 tot 17.00

  www.kerkjevanpersingen.nl

 • Singular art

  Singular art

  Benjamin Francis - Zero

  Up Next: Art Rotterdam - Ayo & Kitty Maria

 • Bijna Niets | Frida Berntsen

   

  Bijna Niets | Frida Berntsen

  26 jan tot 4 mrt
  RUIS
  Hertogstraat 119, 6511 RX Nijmegen

  Kunstenaar Frida Berntsen is geïnteresseerd hoe ambacht en traditie vandaag de dag van betekenis kunnen zijn. Tijd is een terugkerend thema in haar werk, zo legt ze bijvoorbeeld momenten vast in textiel die veranderlijk en vergankelijk zijn. Zoals het zichtbaar worden van het verstrijken van de tijd door inkt op een doek die met de tijd verbleekt door de zon.

  In de zomer van 2022 studeerde Berntsen af aan de opleiding BEAR van ArtEZ in Arnhem met het project ‘Blueprint of matter, blueprint of mind’ : een serie kunstwerken bestaande uit cyanotypes op oude tafelkleden. Cyanotype is een fotografisch proces, waarbij negatieven en voorwerpen hun schaduw achterlaten in door met chemicaliën geprepareerd materiaal wanneer ze een tijd in zonlicht staan. Zo liet de zon een lange schaduw van serviesgoed achter op oude tafelkleden die ze dekte op de parkeerplaats van haar ouders. De momenten en herinneringen aan tafel zijn vereeuwigd in beeld.

  Bij RUIS toont Berntsen nieuwe textielwerken waarmee ze op experimentele wijze test hoe in deze series binnen en buiten samen kunnen komen.
 • Lonely lands | Mirthe Scheifes

  Lonely lands | Mirthe Scheifes

  11 feb tot 4 mrt
  Kunstmagazijn
  Kanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525 WS Nijmegen

  Sinds haar afstuderen aan St. Joost in Den Bosch heeft Mirthe zich verdiept in de wijze waarop analoge fotografie werelden tot leven kan roepen via haar hand van componeren en haar fotografische blik. In haar werk worden mensen (vaak zijzelf of haar familie) ondersteboven of in onderdelen in poëtische omgevingen gesitueerd en krijgen ze de ruimte die nodig is om als wezenloze objecten, of als stil leven, op te gaan in hun omgeving.
   
  Toen haar leefruimte beperkt werd tot de huiskamer, richtte ze haar blik naar het kleine, het onooglijke, het afval van het levende en plots werd een dode vlieg een object van schoonheid en reflectie.

   Lonely lands biedt de toeschouwer twee manieren van kijken aan. Kijkdozen geven via een lens toegang tot ‘objects touvés’; een meikever, een bij, een aantal stuifmeeldraden gedrapeerd over een bijna verteerd stuk hout, een stukje metaal van een beugel. Aan de wanden hangen uitvergrote analoge foto’s met vergelijkbare mise-en-scènes. Kleine ecologieën, die getuigen van onverwachte verbintenissen.


  Opening
  Datum: 10 februari 2023
  Inloop: 16.00 uur
  Openingswoord: 16.30 uur door Bibi Straatman
  Locatie: Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen
  Entree: gratis
 • "Chambre d'amis"

   

   "Chambre d'amis"

   

  Kleine expositieschuur, Prins Hendrikstraat 1, Ooij.

   

  Meer informatie www.annhoogendoorn.nl

   

  expobord

   

  Wanneer dit stoepbord buiten staat en het hek open is,
  dan is de kleine exposchuur Chambre d’Amis in de Ooij open.