Openingstijden Pro Art

Maandag: 12:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 18:00 uur
Woensdag: 10:00 - 18:00 uur
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 18:00 uur
Zondag: Gesloten

Openingstijden lijstenmakerij

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 18:00 uur
Zondag: Gesloten

Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

  • Pro Art laat zien

    Pro Art laat zien is een nieuw concept. 

    Van Welderenstraat 47. De expositie is geopend donderdag, vrijdag en zaterdag tijdens onze openingstijden.

    Het zal u niet ontgaan zijn dat er de afgelopen maanden veel veranderd is binnen Pro Art. We zijn gegroeid en hebben het pand naast ons, voormalig antiquariaat Anamorfosa, erbij. Onze lijstenmakerij is naar dit nieuwe pand verplaatst (naast de oude lijstenmakerij). Het voorste gedeelte van de oude lijstenmakerij (waar u vanuit de winkel naar binnen liep) is opnieuw ingericht met twee prachtige presentaties, van Faber Castell en Caran D'Ache.

    De oude werkplaats van de lijstenmakerij hebben we opgeknapt en hier willen we onze creatieve klanten de gelegenheid bieden om hun werk te laten zien en te verkopen:

     

    Gedurende 3 maanden tonen wij de kunst van Locale makers waarna er een wisseling zal plaatsvinden.

    Interesse om mee te doen? Hier lees je meer.

     

    Deelnemende kunstenaars van de tweede ronde zijn;

     

    Sam Beukeboom

    Karen Saaman

    Esther den Brok

    Dagmar Esselink

    Tom Roest

    Josje Janssen

    Jutta Biesemann

    Alex Minten

    Minke Schontaler

    Marley Buitenhuis

    Jaqueline Engels

    Sasja Coppendijk

    Livia Matze

    Els Crum

    Doesjka Bramlaje

    Andro de Jong

    Huub Smits

    Anneke Kersten

    Clemy Oomens

    Henk Verbeek

    Agnes Kersten

     

     

     

     

  • Notre Dame Des Art

    Notre Dame Des Art

    Wanneer: 5  t\m 25 mei 2024

    Waar: De Refter
    Rijksstraatweg 37
    6574 AC  Ubbergen


    In Mei 2024 exposeert Anouk Pantovola in de mooie kunst kapel 'Notre Dame Des Arts' in Ubbergen, Berg en Dal

    Pantovola creëert sprookjesachtig, verhalend werk met textiel, schilderwerk en gemixte media zoals bijzondere objecten uit haar verzameling.

    Magische verhalen over Wolfheksen, Vlinderfeeën, Zwaanvrouwen, Vergeten Spookjes en Bosnimfen uit mythische werelden komen als poppen, sculpturen, installatie en diorama's tot leven.

    Er schuilt een kinderlijke naïviteit in haar werk met een wat mysterieuze schaduwkant; een spel tussen donker en licht, natuur en beschaving, dag en nacht, leven en dood.

    In de aankomende expositie worden er werken getoond die speciaal voor de kunstkapel zijn gemaakt.

    Wees welkom voor een drankje op de feestelijke opening Zondag 5 Mei van 15.00 tot 17:00

     

    De expositie kan worden bezocht op Zaterdagen en Zondagen van 04 tot 26 Mei van 13:00 tot 17:00 

     

    www.pantovola.com

    Notre Dame des Arts
    De Refter
    Rijksstraatweg 37
    6574 AC  Ubbergen

     
  • Into the Black Hole

    Into the Black Hole

    17 okt 2023 t/m 19 apr
    Valkhof MuseumKeizer Karelplein 33, 6511 NH Nijmegen

    Valkhof Museum organiseert, in samenwerking met studenten van de Radboud Universiteit, een tentoonstelling over zwarte gaten. Zwarte gaten stellen ons bevattingsvermogen op de proef en roepen vragen op over ons eigen bestaan. Ze zijn het punt waar de wetenschap eindigt en de verbeelding begint. Into the Black Hole brengt hedendaagse kunst en wetenschap samen om je het mysterie van het zwarte gat te doen ervaren. De tentoonstelling opent tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit.


    Routes naar het onbekende
    Into the Black Hole neemt je mee op reis naar een zwart gat. Vanaf aarde, langs de sterren en dwars door de kosmos volg je verschillende routes naar dit fenomeen. Hoe ontstaat een zwart gat? En welke rol spelen zwarte gaten in het universum, en dus ook in ons bestaan? Sommige vragen worden beantwoord aan de hand van wetenschap. Voor anderen schakelen we de rationele blik uit en vertrekken we vanuit verbeelding of fantasie. In de tentoonstelling tonen kunstenaars en wetenschappers van verschillende generaties en culturen hoe kennis en begrip van zwarte gaten verschillende vormen aannemen.

    Kunstwerken van Annette S. Lee en Erik Odijk laten zien dat het duiden van de kosmos van alle tijden en culturen is. Black Quantum Futurism werpt geïnspireerd door Afrikaanse kosmologieën een nieuwe blik op zwarte gaten en daagt daarmee de westerse wetenschappelijke blik uit. En in de immersieve en explosieve installatie van Marshmallow Laser Feast ervaar je het zwarte gat van heel dichtbij.


    Co-creatie met studenten
    Valkhof Museum maakt Into the Black Hole samen met een team van 28 Radboud Universiteit studenten van verschillende faculteiten. De studenten zijn bij het maakproces betrokken als een ‘public-in-residence’ dat meebeslist over de tentoonstelling. Daarnaast hebben zij ook een belangrijke stem gehad in het public program, het educatieve programma, de marketing en de publicatie bij de tentoonstelling.


    Marshmallow Laser Feast, Distortions in Spacetime, 2018-2020. Real-Time Video Installation. Commissioned by Manchester Science Festival, part of the Science Museum Group In partnership with The British Science Festival and University of Hull.
  • Winterlicht

     

    Winterlicht | Rob Voerman

    9 dec 2023 t/m 11 feb
    KunstmagazijnKanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525 WS Nijmegen

    Kunstenaar Rob Voerman (Deventer, 1966) strijkt neer in Kunstmagazijn. In de expositieruimte brengt hij verschillende werken samen: grafische werken, fotografie en sculptuur.

    Rob Voerman is een geëngageerd kunstenaar. Middels zijn projectmatige manier van (samen)werken brengt hij wantoestanden aan het licht die voortkomen uit scheve machtsverhoudingen. Hiervoor reist hij letterlijk de hele planeet over. Niet zijn atelier is de wereld, maar de wereld zijn atelier.

    Voerman onderzoekt de manier waarop bestaande, aan macht gerelateerde, systemen aan elkaar verbonden zijn en welke effecten ze op elkaar hebben. Architectuur is hierbij de rode leidraad. In zijn project ‘Places of Power’ bijvoorbeeld bouwt hij modellen van plekken en/of gebouwen gerelateerd aan macht zoals bijvoorbeeld een bankgebouw.  Vervolgens transformeert hij het gebouw door zijn eigen ‘architectuur’ in te brengen waarmee hij een ander systeem achter de macht creëert.

    De wereld die hij in zijn fictieve bouwwerken schept, is er één die verlaten oogt. Meestal is er geen mens te bekennen. Maar kijk je langer dan zie je overal weer licht en nieuw leven verschijnen tussen de resten van ruïnes. Door bijna letterlijk af te breken, opent hij weer mogelijkheden voor het opbouwen van een andere en wellicht eerlijker beschaving.

    Hij fotografeert zijn modellen en verwerkt ze in fotowerken, lichtboxen en sculpturen die te zien zullen zijn in Kunstmagazijn.

    Rob Voerman confronteert en houdt je een spiegel voor.

    Lezing Rob Voerman
    Op zondag 7 januari ben je van harte uitgenodigd voor een lezing van Rob Voerman, gevolgd door een borrel. Hij vertelt over zijn werk dat merendeels buiten zijn atelier plaatsvindt over de hele wereld. Hij neemt je mee en laat zijn werkwijze zien.

    Programma
    14:30 Inloop
    15:00 Start lezing Rob Voerman
    16:00 Napraten en borrel
  • Building Blocks

    Building Blocks, Ornament/Counterpart en Atelier Ravary

    7 jan t/m 13 mrt
    Galerie MarzeeLage Markt 3, 6511 VK Nijmegen

    Galerie Marzee begint 2024 goed met drie gloednieuwe tentoonstellingen. Nicole Beck presenteert de serie Building Blocks. Haar sieraden bestaan uit kleurrijke blokken waarmee ze speelse en herkenbare vormen bouwt. Het combineren van de verschillende elementen doet volgens haar denken aan het kinderlijke rijgen van kralen. Ze wil aan de hand van duidelijke vormen een onbevooroordeelde en naïeve blik stimuleren en een contactmoment creëren dat direct, authentiek en concreet voelt. De speelsheid en simpliciteit van het werk vormt een contrast met de overdaad aan informatie waar onze zintuigen dagelijks aan worden blootgesteld.

    In tegenstelling tot het kleurrijke werk van Nicole, maakt Tarja Tuupanen gebruik van steen in wit- en grijstinten. Ze legt uit dat ze jaren huishoudelijke voorwerpen van marmer en albast heeft verzameld die de inspiratie waren voor haar tentoonstelling Ornament/Counterpart. Ornamenten waren een bewijs van vakmanschap voor ambachtslieden en functioneerden tegelijkertijd als een manier om fouten in industrieel geproduceerde waren te bedekken zegt ze. Om deze vormen te onderzoeken, snijdt ze haar eigen interpretaties van bestaande ornamenten in het steen, haar favoriete materiaal.

    Ten slotte toont de galerie het werk dat gemaakt is tijdens Atelier Ravary. De winnaars van de jaarlijkse Internationale Eindexamententoonstelling die Galerie Marzee organiseert, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een week durende workshop op het landgoed Ravary in België. Hier krijgen zij de kans om in een prachtige omgeving aan nieuwe stukken te werken en van elkaar te leren. De workshops zijn altijd vol mooie ontmoetingen en verhalen. Door de pandemie die de afgelopen paar jaar heeft getekend, moesten er tijdens de zomer van 2023 drie workshops worden ingehaald, waardoor er welgeteld 18 jonge kunstenaars meedoen aan de huidige tentoonstelling. Een diverse en verrassende expositie dus. We zien creativiteit van over de hele wereld uitgewerkt in België en tentoongesteld in ons eigen Nijmegen.
  • Lost in Japan

    Lost in Japan | Miyuki Okuyama & Maan Limburg

    15 jan t/m 25 feb
    De Nieuwe Gang Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen

    In 2021 liep Miyuki Okuyama 400 km door het noordoosten van Japan, op weg naar de plek waar ze opgroeide. Onderweg passeerde ze het gebied dat tien jaar eerder door de aardbeving en tsunami van karakter veranderde. Miyuki wilde door te wandelen haar thuis langzaam en op een intieme manier van dichtbij bekijken. Door deze eenvoudige manier van reizen kon zij de voor- en/of achteruitgang van het land observeren, en haar thuisland – dat op het punt stond van veranderen of zelfs verdwijnen – vastleggen. “Michinoku Homeward: Walking towards the Northeast” is het poëtische verslag van deze reis.

    The Lost World is een project van Maan Limburg over de desolate plekken van Japan. Toen zij in 2018 met een busje over het platteland trok vielen haar eindeloze hoeveelheden lege huizen op. Volgens de Japanse Housing and Land Survey van 2018 zijn bijna 8,5 miljoen (13,6% van alle) Japanse huizen verlaten. Toen Maan een van deze huizen daadwerkelijk binnen ging, trof ze een volmaakte stilte en een oorverdovende hoeveelheid herinneringen aan van mensen die ze nog nooit had ontmoet. The Lost World toont een intieme inkijk in die wereld zonder mensen, maar vol menselijke herinneringen.

    Lost in Japan brengt beide fotoprojecten samen. Zowel Miyuki als Maan kijken met een beschouwende blik en oog voor kleine menselijke details. Ze tonen indringend werk dat de teloorgang en veerkracht van mens en natuur in kaart brengt.

    zondag 14 januari om 15.00 uur Opening
    zondag 11 februari om 15.00 uur Artist Talk – gesprek met kunstenaars en publiek
    zondag 25 februari om 15.00 uur Finissage met als gast fotograaf Inge Hondebrink
  • Expositie Lauwekunst

    Expositie Lauwekunst

    Wanneer: 1 Februari t/m 23 februari 2024.
    Waar Restaurant Lume, Lange Hezelstraat 78.

    Lauwekunst 
    Expositie kleur rijk
     
    Lauw (Nijmegen 1980) maakt popart en kleurrijke schilderijen meestal gebruik makend van graffitiverf. Naast het maken van schilderijen van stripfiguren, muzikanten en superhelden maakt hij ook ander werk. Deze werken zijn geïnspireerd door bekende kunstenaars als Miro, Kandinsky en Mondriaan. 
     
    De werken bij Lume! weerspiegelen een  imaginatief universum. Waarbij de kleur wit voornamelijk als basis is gebruikt om zo het contrast in het kleurgebruik te verhogen. De werken zijn geïnspireerd op het leven en de weg die een mens daarin bewandelt. Door middel van geometrische abstractie wordt een vrolijk en kleurrijk universum gecreëerd. 
     
    Meer werken zijn te zien op instagram: Lauwekunst en op diverse plaatsen in het centrum van Nijmegen, zoals in het vinylarchief in de Lange Hezelstraat en het Mediadrome in de Molenpoortpassage.
     
    dagelijks geopend.
    Maandag 17:00–22:00
    Dinsdag 17:00–22:00
    Woensdag 17:00–22:00
    Donderdag 17:00–22:00
    Vrijdag 16:00–22:00
    Zaterdag 15:00–22:00
    Zondag 15:00–22:00

     

     

     

 



Exposities 

Hieronder vindt u verschillende exposities, met name in Nijmegen en omstreken. Gaat u exposeren of heeft u een expositieruimte en zou u vermeld willen worden op onze site? Stuur dan een mailtje naar info@pro-art.nl met een korte beschrijving en eventueel een foto.

  • Pro Art laat zien

    Pro Art laat zien is een nieuw concept. 

    Van Welderenstraat 47. De expositie is geopend donderdag, vrijdag en zaterdag tijdens onze openingstijden.

    Het zal u niet ontgaan zijn dat er de afgelopen maanden veel veranderd is binnen Pro Art. We zijn gegroeid en hebben het pand naast ons, voormalig antiquariaat Anamorfosa, erbij. Onze lijstenmakerij is naar dit nieuwe pand verplaatst (naast de oude lijstenmakerij). Het voorste gedeelte van de oude lijstenmakerij (waar u vanuit de winkel naar binnen liep) is opnieuw ingericht met twee prachtige presentaties, van Faber Castell en Caran D'Ache.

    De oude werkplaats van de lijstenmakerij hebben we opgeknapt en hier willen we onze creatieve klanten de gelegenheid bieden om hun werk te laten zien en te verkopen:

     

    Gedurende 3 maanden tonen wij de kunst van Locale makers waarna er een wisseling zal plaatsvinden.

    Interesse om mee te doen? Hier lees je meer.

     

    Deelnemende kunstenaars van de tweede ronde zijn;

     

    Sam Beukeboom

    Karen Saaman

    Esther den Brok

    Dagmar Esselink

    Tom Roest

    Josje Janssen

    Jutta Biesemann

    Alex Minten

    Minke Schontaler

    Marley Buitenhuis

    Jaqueline Engels

    Sasja Coppendijk

    Livia Matze

    Els Crum

    Doesjka Bramlaje

    Andro de Jong

    Huub Smits

    Anneke Kersten

    Clemy Oomens

    Henk Verbeek

    Agnes Kersten

     

     

     

     

  • Notre Dame Des Art

    Notre Dame Des Art

    Wanneer: 5  t\m 25 mei 2024

    Waar: De Refter
    Rijksstraatweg 37
    6574 AC  Ubbergen


    In Mei 2024 exposeert Anouk Pantovola in de mooie kunst kapel 'Notre Dame Des Arts' in Ubbergen, Berg en Dal

    Pantovola creëert sprookjesachtig, verhalend werk met textiel, schilderwerk en gemixte media zoals bijzondere objecten uit haar verzameling.

    Magische verhalen over Wolfheksen, Vlinderfeeën, Zwaanvrouwen, Vergeten Spookjes en Bosnimfen uit mythische werelden komen als poppen, sculpturen, installatie en diorama's tot leven.

    Er schuilt een kinderlijke naïviteit in haar werk met een wat mysterieuze schaduwkant; een spel tussen donker en licht, natuur en beschaving, dag en nacht, leven en dood.

    In de aankomende expositie worden er werken getoond die speciaal voor de kunstkapel zijn gemaakt.

    Wees welkom voor een drankje op de feestelijke opening Zondag 5 Mei van 15.00 tot 17:00

     

    De expositie kan worden bezocht op Zaterdagen en Zondagen van 04 tot 26 Mei van 13:00 tot 17:00 

     

    www.pantovola.com

    Notre Dame des Arts
    De Refter
    Rijksstraatweg 37
    6574 AC  Ubbergen

     
  • Into the Black Hole

    Into the Black Hole

    17 okt 2023 t/m 19 apr
    Valkhof MuseumKeizer Karelplein 33, 6511 NH Nijmegen

    Valkhof Museum organiseert, in samenwerking met studenten van de Radboud Universiteit, een tentoonstelling over zwarte gaten. Zwarte gaten stellen ons bevattingsvermogen op de proef en roepen vragen op over ons eigen bestaan. Ze zijn het punt waar de wetenschap eindigt en de verbeelding begint. Into the Black Hole brengt hedendaagse kunst en wetenschap samen om je het mysterie van het zwarte gat te doen ervaren. De tentoonstelling opent tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit.


    Routes naar het onbekende
    Into the Black Hole neemt je mee op reis naar een zwart gat. Vanaf aarde, langs de sterren en dwars door de kosmos volg je verschillende routes naar dit fenomeen. Hoe ontstaat een zwart gat? En welke rol spelen zwarte gaten in het universum, en dus ook in ons bestaan? Sommige vragen worden beantwoord aan de hand van wetenschap. Voor anderen schakelen we de rationele blik uit en vertrekken we vanuit verbeelding of fantasie. In de tentoonstelling tonen kunstenaars en wetenschappers van verschillende generaties en culturen hoe kennis en begrip van zwarte gaten verschillende vormen aannemen.

    Kunstwerken van Annette S. Lee en Erik Odijk laten zien dat het duiden van de kosmos van alle tijden en culturen is. Black Quantum Futurism werpt geïnspireerd door Afrikaanse kosmologieën een nieuwe blik op zwarte gaten en daagt daarmee de westerse wetenschappelijke blik uit. En in de immersieve en explosieve installatie van Marshmallow Laser Feast ervaar je het zwarte gat van heel dichtbij.


    Co-creatie met studenten
    Valkhof Museum maakt Into the Black Hole samen met een team van 28 Radboud Universiteit studenten van verschillende faculteiten. De studenten zijn bij het maakproces betrokken als een ‘public-in-residence’ dat meebeslist over de tentoonstelling. Daarnaast hebben zij ook een belangrijke stem gehad in het public program, het educatieve programma, de marketing en de publicatie bij de tentoonstelling.


    Marshmallow Laser Feast, Distortions in Spacetime, 2018-2020. Real-Time Video Installation. Commissioned by Manchester Science Festival, part of the Science Museum Group In partnership with The British Science Festival and University of Hull.
  • Winterlicht

     

    Winterlicht | Rob Voerman

    9 dec 2023 t/m 11 feb
    KunstmagazijnKanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525 WS Nijmegen

    Kunstenaar Rob Voerman (Deventer, 1966) strijkt neer in Kunstmagazijn. In de expositieruimte brengt hij verschillende werken samen: grafische werken, fotografie en sculptuur.

    Rob Voerman is een geëngageerd kunstenaar. Middels zijn projectmatige manier van (samen)werken brengt hij wantoestanden aan het licht die voortkomen uit scheve machtsverhoudingen. Hiervoor reist hij letterlijk de hele planeet over. Niet zijn atelier is de wereld, maar de wereld zijn atelier.

    Voerman onderzoekt de manier waarop bestaande, aan macht gerelateerde, systemen aan elkaar verbonden zijn en welke effecten ze op elkaar hebben. Architectuur is hierbij de rode leidraad. In zijn project ‘Places of Power’ bijvoorbeeld bouwt hij modellen van plekken en/of gebouwen gerelateerd aan macht zoals bijvoorbeeld een bankgebouw.  Vervolgens transformeert hij het gebouw door zijn eigen ‘architectuur’ in te brengen waarmee hij een ander systeem achter de macht creëert.

    De wereld die hij in zijn fictieve bouwwerken schept, is er één die verlaten oogt. Meestal is er geen mens te bekennen. Maar kijk je langer dan zie je overal weer licht en nieuw leven verschijnen tussen de resten van ruïnes. Door bijna letterlijk af te breken, opent hij weer mogelijkheden voor het opbouwen van een andere en wellicht eerlijker beschaving.

    Hij fotografeert zijn modellen en verwerkt ze in fotowerken, lichtboxen en sculpturen die te zien zullen zijn in Kunstmagazijn.

    Rob Voerman confronteert en houdt je een spiegel voor.

    Lezing Rob Voerman
    Op zondag 7 januari ben je van harte uitgenodigd voor een lezing van Rob Voerman, gevolgd door een borrel. Hij vertelt over zijn werk dat merendeels buiten zijn atelier plaatsvindt over de hele wereld. Hij neemt je mee en laat zijn werkwijze zien.

    Programma
    14:30 Inloop
    15:00 Start lezing Rob Voerman
    16:00 Napraten en borrel
  • Building Blocks

    Building Blocks, Ornament/Counterpart en Atelier Ravary

    7 jan t/m 13 mrt
    Galerie MarzeeLage Markt 3, 6511 VK Nijmegen

    Galerie Marzee begint 2024 goed met drie gloednieuwe tentoonstellingen. Nicole Beck presenteert de serie Building Blocks. Haar sieraden bestaan uit kleurrijke blokken waarmee ze speelse en herkenbare vormen bouwt. Het combineren van de verschillende elementen doet volgens haar denken aan het kinderlijke rijgen van kralen. Ze wil aan de hand van duidelijke vormen een onbevooroordeelde en naïeve blik stimuleren en een contactmoment creëren dat direct, authentiek en concreet voelt. De speelsheid en simpliciteit van het werk vormt een contrast met de overdaad aan informatie waar onze zintuigen dagelijks aan worden blootgesteld.

    In tegenstelling tot het kleurrijke werk van Nicole, maakt Tarja Tuupanen gebruik van steen in wit- en grijstinten. Ze legt uit dat ze jaren huishoudelijke voorwerpen van marmer en albast heeft verzameld die de inspiratie waren voor haar tentoonstelling Ornament/Counterpart. Ornamenten waren een bewijs van vakmanschap voor ambachtslieden en functioneerden tegelijkertijd als een manier om fouten in industrieel geproduceerde waren te bedekken zegt ze. Om deze vormen te onderzoeken, snijdt ze haar eigen interpretaties van bestaande ornamenten in het steen, haar favoriete materiaal.

    Ten slotte toont de galerie het werk dat gemaakt is tijdens Atelier Ravary. De winnaars van de jaarlijkse Internationale Eindexamententoonstelling die Galerie Marzee organiseert, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een week durende workshop op het landgoed Ravary in België. Hier krijgen zij de kans om in een prachtige omgeving aan nieuwe stukken te werken en van elkaar te leren. De workshops zijn altijd vol mooie ontmoetingen en verhalen. Door de pandemie die de afgelopen paar jaar heeft getekend, moesten er tijdens de zomer van 2023 drie workshops worden ingehaald, waardoor er welgeteld 18 jonge kunstenaars meedoen aan de huidige tentoonstelling. Een diverse en verrassende expositie dus. We zien creativiteit van over de hele wereld uitgewerkt in België en tentoongesteld in ons eigen Nijmegen.
  • Lost in Japan

    Lost in Japan | Miyuki Okuyama & Maan Limburg

    15 jan t/m 25 feb
    De Nieuwe Gang Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen

    In 2021 liep Miyuki Okuyama 400 km door het noordoosten van Japan, op weg naar de plek waar ze opgroeide. Onderweg passeerde ze het gebied dat tien jaar eerder door de aardbeving en tsunami van karakter veranderde. Miyuki wilde door te wandelen haar thuis langzaam en op een intieme manier van dichtbij bekijken. Door deze eenvoudige manier van reizen kon zij de voor- en/of achteruitgang van het land observeren, en haar thuisland – dat op het punt stond van veranderen of zelfs verdwijnen – vastleggen. “Michinoku Homeward: Walking towards the Northeast” is het poëtische verslag van deze reis.

    The Lost World is een project van Maan Limburg over de desolate plekken van Japan. Toen zij in 2018 met een busje over het platteland trok vielen haar eindeloze hoeveelheden lege huizen op. Volgens de Japanse Housing and Land Survey van 2018 zijn bijna 8,5 miljoen (13,6% van alle) Japanse huizen verlaten. Toen Maan een van deze huizen daadwerkelijk binnen ging, trof ze een volmaakte stilte en een oorverdovende hoeveelheid herinneringen aan van mensen die ze nog nooit had ontmoet. The Lost World toont een intieme inkijk in die wereld zonder mensen, maar vol menselijke herinneringen.

    Lost in Japan brengt beide fotoprojecten samen. Zowel Miyuki als Maan kijken met een beschouwende blik en oog voor kleine menselijke details. Ze tonen indringend werk dat de teloorgang en veerkracht van mens en natuur in kaart brengt.

    zondag 14 januari om 15.00 uur Opening
    zondag 11 februari om 15.00 uur Artist Talk – gesprek met kunstenaars en publiek
    zondag 25 februari om 15.00 uur Finissage met als gast fotograaf Inge Hondebrink
  • Expositie Lauwekunst

    Expositie Lauwekunst

    Wanneer: 1 Februari t/m 23 februari 2024.
    Waar Restaurant Lume, Lange Hezelstraat 78.

    Lauwekunst 
    Expositie kleur rijk
     
    Lauw (Nijmegen 1980) maakt popart en kleurrijke schilderijen meestal gebruik makend van graffitiverf. Naast het maken van schilderijen van stripfiguren, muzikanten en superhelden maakt hij ook ander werk. Deze werken zijn geïnspireerd door bekende kunstenaars als Miro, Kandinsky en Mondriaan. 
     
    De werken bij Lume! weerspiegelen een  imaginatief universum. Waarbij de kleur wit voornamelijk als basis is gebruikt om zo het contrast in het kleurgebruik te verhogen. De werken zijn geïnspireerd op het leven en de weg die een mens daarin bewandelt. Door middel van geometrische abstractie wordt een vrolijk en kleurrijk universum gecreëerd. 
     
    Meer werken zijn te zien op instagram: Lauwekunst en op diverse plaatsen in het centrum van Nijmegen, zoals in het vinylarchief in de Lange Hezelstraat en het Mediadrome in de Molenpoortpassage.
     
    dagelijks geopend.
    Maandag 17:00–22:00
    Dinsdag 17:00–22:00
    Woensdag 17:00–22:00
    Donderdag 17:00–22:00
    Vrijdag 16:00–22:00
    Zaterdag 15:00–22:00
    Zondag 15:00–22:00