Bij vragen over exposeren gelieve te mailen naar proart.laatzien@gmail.com.
Pro Art Laat Zien opent haar 6e editie op 4 april!
In de voormalige werkplaats van de lijstenmakerij bieden wij u de gelegenheid uw werk te laten zien. Het is een laagdrempelige manier om onze klanten, professioneel en amateur, een plek te bieden waar uw werk door velen gezien en eventueel gekocht kan worden.
We vragen een kleine bijdrage ( €70,-) om met 2 werken gedurende 3 maanden te kunnen deelnemen aan Pro Art Laat zien.
Bij verkoop van een kunstwerk zullen wij 20% van het verkoopbedrag vragen. Wij zullen de potentiële koper in contact brengen met de kunstenaar, maar de verdere afhandeling van de verkoop laten we aan u over.
(Als werk verkocht wordt heeft u het recht nieuw werk te exposeren)
We zullen zo veel mogelijk Pro Art Laat zien promoten in verschillende media en via ons eigen uitgebreide klantenbestand.
We zorgen voor een gebalanceerde samenstelling van elke editie.
We zorgen voor een verzorgde expositieruimte met ophangsysteem en belichting.
We zorgen voor promotie door de aanwezigheid op vrijdag- en zaterdagmiddag van een medewerker in de ruimte die zodoende ook toevallige passanten kan attenderen op de mogelijkheid van aankoop van de werken.
We organiseren telkens bij de start van een nieuwe editie een besloten opening waarbij u als kunstenaar de andere kunstenaars kunt ontmoeten die tegelijk met u exposeren. Foto’s daarvan komen, na toestemming, op onze website te staan.
Wilt u deelnemen aan Pro Art Laat zien?
U kunt werk insturen naar proart.laatzien@gmail.com. Er worden twee werken per kunstenaar getoond, wij vragen u zelf een keuze te maken voor de inzending, Graag vernemen wij ook het formaat en eventueel extra informatie.
Hou er rekening mee dat niet iedereen die werk instuurt ook kan deelnemen. Ook kan het voorkomen dat u voor een van de volgende editites uitgenodigd wordt. We proberen namelijk een expositie te maken die diverse mensen (kunstkopers) aanspreekt.
-
Pro Art Laat Zien Editie 5
Deelnemers van Pro Art Laat zien uitgelicht (Editie 5)
Ontdek de inspirerende verhalen achter de kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de nieuwste editie van Pro Art Laat zien. Laat je inspireren door hun passie, creativiteit en unieke perspectieven. Hun werken zijn te bewonderen in onze winkel.
Quinta Buma

Na afronding van mijn opleiding (fotovakschool 1989) heb ik 30 jaar mijn bedrijf gerund als zelfstandig foto-graaf. Daarnaast maakte ik ‘vrije’ foto’s die ik voor mijn uitgeverij van ansichtkaarten gebruikte en voor exposities. Voor mij komt alles neer op het vinden van de juiste balans, in ritme, verhoudingen, kleur ... welke techniek je ook beoefent, het zijn allemaal variaties op een thema. Vóór mijn opleiding fotografie weefde en schilderde ik, (dat laatste nog steeds, nu ik meer tijd heb. Licht en schaduw zijn cruciaal in mijn werk. Ik laat mij inspireren door waar ik ben, er is ook drama in de polder! De schoonheid van het licht, schaduwen, mensen, landschappen, tegenstellingen, mysteries, winkelruiten, trekken mijn aandacht.Ik houd van gelaagdheid, coulissen, stad en land. Het grensgebied tussen natuur (voor zowel aanwezig) en cultuur boeit mij. In de foto’s voeg ik iets van mijzelf toe. Zoals ik ze vroeger, analoog, met de hand afdrukte, hier en daar wat lichter of donkerder maken, een kleur wat koeler of warmer, manipuleer ik ook het licht en de kleuren in de digitale foto. Zonder de werkelijkheid geweld aan te doen probeer ik de essentie van dat moment naar buiten te brengen. Het zijn weerspiegelingen van míjn ogen-blikken. In het portfolioboek op tafel “Noord-Zuid”, vind u meer foto’s van Nijmegen en omgeving als ook richting zuiden, Frankrijk, Spanje en Italië. (Alleen als inkijk-exemplaar)
Meer info of vragen: quintabuma.nl - 06-1853 8568 - quintabuma@gmail.com
Marie- José Mol
De afgelopen jaren heb ik naast het aquarelleren ook veel werkstukken in gemengde technieken gemaakt. Omdat ik ervoor kies mijn werk in te lijsten achter glas met een passe-partout, mag de totale dikte van het werk niet meer zijn dan 2 mm. Het is dus zaak om platte onderdelen te gebruiken. De basis kan een aquarel zijn, soms overspoelt met acrylinkt, of dun vloeipapier dat bewerkt en gekleurd is met was en/of inkt. Acryl inkt is prachtig materiaal, lichtecht en met een enorme kleurkracht, helderder dan aquarelverf. Door diverse bewerkingen als stempelen, scheuren, tamponneren, verhitten en plakken van materialen met reliëf, bladgoud en zilverfolie, ontstaat een vernieuwende structuur. Het experimenteren met acrylverf, diverse materialen en vezels, nat of droog geven steeds een verrassend effect en zijn een bron van inspiratie. Ook persoonlijke items kunnen worden verwerkt tot een levensverhaal waar je naar blijft kijken. Ieder onderdeel is afzonderlijk gemaakt en vervolgens worden de verschillende lagen als het ware in het schilderij gestapeld. Zolang het gehele werk maar niet dikker wordt dan de dikte van een passe-partout is heel veel mogelijk. Aan het eind ontstaat er soms een zoektocht naar toepasselijke teksten en gedichten. Deze worden vervolgens in reliëf toegevoegd. Bij het schilderen van een aquarel, bijv. een boeket bloemen, kan ik van tevoren inschatten wat het resultaat zal zijn. Bij werken in mixed media is het meer een uitdaging hoe verschillende materialen op elkaar reageren en hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Ik ben anders gaan kijken, steeds op zoek naar structuren en heb wel eens een wijnfles gekocht omdat ik het reliëf in het glas zo mooi vond om te gebruiken als stempel. Heel veel uren ben ik bezig om alle details te maken, niet wetende wanneer ik ze gebruiken zal. Vervolgens ga ik passen, meten, schuiven en zoeken naar de ideale compositie. Hier bij Pro-art laat ik u graag het resultaat zien van deze vruchtbare tijd.
Marie-José Mol tel. 0487 525515
www.atelierdemollenwaard.nl
www.facebook.com/atelier.de.mollenwaard
Sjaak Kaashoek
Sjaak Kaashoek (1961) is kunstschilder, tekenaar en graficus. Naast stillevens bestaat zijn omvangrijke oeuvre o.a. uit landschappen en stadsgezichten, uitgevoerd in een gedetailleerde stijl.
Het grafische werk van Kaashoek bestaat uit etsen en kopergravures. De techniek van het graveren in koper met een burijn, waarbij een draad koper uit de plaat wordt gesneden, wordt nauwelijks nog beoefend. Het aantrekkelijke van de techniek is de scherpe lijn die ontstaat met een natuurlijke spanning. De kopergravure is geschikt voor het maken van kunstige arceerpatronen. Sjaak Kaashoek exposeert sinds 1980. De expositie in Museum Wilhelm-Morgner-Haus in Soest (BRD) samen met Wouter Berns en de deelname aan ArtPrize 2021 in Grand Rapids, Michigan (U.S.A) behoren tot de hoogtepunten uit zijn loopbaan. Van 2012 tot en met 2020 was hij Erkend Leerbedrijf voor het MBO "Art & Design".
Zie voor meer info: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sjaak_Kaashoek
https://sjaakkaashoek.com/
Margot de Kruijf
 
Vroeger veel getekend maar pas 8 jaar geleden gaan schilderen bij Marijke van Balen . Bloemen , portretten , zeezichten maar vooral stillevens vind ik erg leuk om te schilderen . Met acryl verf . Op hout en canvas doeken . Probeer soms wat losser te schilderen maar vind gedetailleerd toch wel enorm leuk en een uitdaging.
Joke van Hees

Het is een enorme uitdaging voor me, iets zo natuurgetrouw op het doek weer te geven Ik schilder graag bloemen, o.a. roosjes. Ook dieren, zoals een portret van een hond, een vlinder, een paard etc. Ook stillevens en portretten vind ik leuk om te doen. Ik schilder ook in opdracht. Abstract werk: Als kunstenaar probeer ik iets te creëren, wat de aandacht van de toeschouwer trekt, juist door ruimte te laten voor de fantasie, de interpretatie en de emotie die mijn werk oproept. Het ervaren van mijn werk is doel op zich. Ik schilder met olieverf op doek.
www.jokevanhees.nl
Paulien Varkevisser

Paulien Varkevisser toont twee verschillende werken uit haar boek ‘Moments in nature’. Een macro-opname van de Gele Morgenster en een ‘double exposure’ (meervoudige belichting / dubbelbeeld) van de berkenbomen op de Ginkelse Heide. Deze en de andere beelden uit het boek heb ik gemaakt tijdens wandelingen en dwalingen door de natuur. Het laat zien wat mij fascineert en inspireert: de natuur in al haar schoonheid. Soms in alle eenvoud. Imperfect of niet. Ruw of zacht. Een landschap of juist een detail. De natuur is constant in beweging; door de verschillende seizoenen, het weer, het licht en zelfs het moment van de dag ... Steeds weer verrassend. Het maakt dat je elke keer opnieuw een andere beleving hebt. Wanneer ik fotografeer kan ik soms lang op één plek blijven hangen omdat ik geraakt wordt door wat ik zie. Ik probeer dan mijn eigen beeld te maken door bewust te kijken en te kaderen. De natuur zien als een abstract of grafisch kunstwerk of juist weergeven als een poëtisch, schilderachtig of sprookjesachtig beeld. Dat is voor mij de uitdaging. Om dit te bereiken maak ik soms gebruik van fotografische middelen als ‘meervoudige belichting’, beweging, overbelichten of bewust ‘out of focus’ fotograferen. Technieken die mij in staat stellen bepaalde sferen op te roepen of een gelaagdheid aan het beeld te geven. Laat je - net als ik - verwonderen door wat je ziet!
Ivo Drissen
Ivo Drissen (Roermond 1969)
‘Time waits for no one and it won’t wait for me’
Opgegroeid in Brabant en Limburg studeerde ik vervolgens in Wageningen, Driebergen en Utrecht. Ik woonde lang In Nijmegen en in Hau, Duitsland. Het leerde mij vrij denken. Een eigenzinnig mens. Mijn hart is groot. Er is veel welkom. Niet persé gemakkelijk in de omgang. Een beetje dwars soms. Levend met lef inmiddels. Soms nog stoeiend met het donker. Ik maak muziek, speel gitaar en zong lang in een band. Sinds een jaar of twintig autodidact schilder en beeldhouwer. In mijn schilderijen ontmoet ik altijd de mensen die me inspireren, de kleuren van van Gogh. Dingetjes van Klimt, Mucha. Hundertwasser ook. Inmiddels een eigen stijl, een handtekening. Mijn werk wordt herkend. Het maakt me supertrots. In mijn schilderijen zoek ik naar schoonheid. Kijkend naar balans en richting. Puttend uit de natuur. Er is een eerste idee, daarmee ga ik aan de slag. En dan begint het puzzelen. Ik begin vaak met acrylverf en vervolgens ga ik aan de slag met stukken oud eigen werk. Tekeningen. Papier. Bloemen. Anything. En die stukken ga ik leggen. En knippen, plakken. Opnieuw schilderen, zoeken, kijken. Soms uren, vaker dagen en soms ook weken werk ik aan een schilderij. Er ontstaat een letterlijk gelaagd kunstwerk. Op de grenzen van abstractie en figuratief. Expressieve werken met zeggingskracht. Wat ze precies vertellen is aan de kijker.
You’ll find me on Facebook and Instagram
Jolanda Klopper

Mijn schilderijen hebben te maken met het deelnemen aan de eeuwige dans in het ruimte-tijdcontinuüm van de Kosmos. De eeuwige dans tussen de complementaire energieën, het duister en kleur, de leegte en de creatie, het rechte en het ronde. Mijn schilderijen zijn voornamelijk opgebouwd uit de symboliek van het runenschrift, gecombineerd met wiskundige patronen en wijsneuzerig heden uit vervlogen tijden. Met een hedendaagse aangepakt en de hulp van een beetje magie. Geboren in 1974 te Wervershoof (Noord-Holland)
Afgestudeerd in 2000 aan de AKI, University of art & design, Enschede
www.k-rage.eu
Ilse Lürsen

Er leeft in mij een behoefte om te schilderen.
Iets vorm te geven wat nog niet bestaat.
Aftasten in het donker.
Een ontdekkingstocht op papier of canvas.
Meegaan met de vloeibare verf in beweging
zodat er een beeld ontstaat, wat ik herken.
Van landschap naar vorm en beeld.
Mieke van der Zwaag

Mieke (1983) woont en werkt in Nijmegen. Vaak gebruikt ze olieverf voor haar schilderijen, en daarnaast tekent Mieke alles wat ze tegen komt: mensen, dieren, grappige scènes 'van onderweg', en soms cityscapes of een landschapje.
Sterre Spekman

Ik studeer geschiedenis in Nijmegen en in mijn vrije tijd schilder, teken en schrijf ik graag. Ik vind het het leukst om mensen te tekenen of schilderen, omdat ik geniet van de verscheidenheid aan mensen en de geometrische figuren die in alle gezichten zichtbaar zijn. Door met die vormen te spelen kun je op een interessante manier de onzichtbare emoties van mensen zichtbaar uitdrukken.
In opdracht maak ik realistische portretten. Voor het maken van een portret spreek ik graag met of over degene die ik ga portretteren zodat ik naast diens gelijkenis ook diens karakter kan weergeven.
Portretten op A4 formaat vanaf 130 euro en op A3 formaat vanaf 260 euro. Voor meer informatie kun je mailen naar sterrespekman@gmail.com. Ik sta ook open voor ander soort opdrachten, ook hierover kun je me mailen.
Koen Roordink

Koen Roordink geboren, getogen en woonachtig in Nijmegen. Beroep advocaat met specialisatie in het bouwrecht. Dat gaat eigenlijk altijd over tijd, kwaliteit en geld. Ter ontspanning gaan tekenen en schilderen en daardoor zo gegrepen dat het meer dan een hobby is geworden. Daarom lessen gaan volgen. Dit om allerlei technieken te oefenen en voorkeuren te ontdekken.
Opleiding: Koen heeft teken- en schilderlessen gevolgd bij De Lindenberg. Tussen 2012-2015 de kunstopleiding ‘De Nijmeegse School’ met hoofddocent Doreth van Zwalum. Nu volgt Koen lessen 2 wekelijks in de ateliergroep van TINT bij Christine Elkhuizen.
Technieken: olieverf op doek, karton of hardboard, aquarel op papier, potlood, inkt en krijt op papier.
Voorkeuren: inmiddels een voorkeur ontwikkeld voor portretten (olieverf, aquarel, potlood en krijt). Maar ook landschappen.
In opdracht: meerdere werken in opdracht gemaakt, waaronder herinneringen aan overleden dierbaren (formaat 15 x 15 cm olieverf op doek) en grote landschappen (100 x 100cm).
Exposities: de Dorpsschuur in Lent (2017, 2021 en 2023), de Lindenberg (2015), kantoor Poelmann van den Broek advocaten (2024), deelname aan de kunstroute Nijmegen Noord in 2019, 2023, deelname aan de Zomerexpo 2019 met thema ‘ Europa” in Museum de Fundatie.
Te volgen via instagram: https://www.instagram.com/koenroordink/
Evelien Bannenberg

Pentekeningen op rijstpapier Evelien Bannenberg [1963] woont in Nijmegen . Studeerde aan de AKI Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. In haar werk is haar fascinatie voor de Natuur te zien. Evelien legde in De Botanische tuin in Nijmegen gedurende 10 jaar de stadia van diverse planten vast in tekeningen met inkt en bamboe pen op rijstpapier. De planten worden tot leven gewekt in dynamische maar kwetsbare lijnen. Een van haar oogappels is inmiddels een rode lijstsoort: De Reuzenpaardestaart [Equisetum telmateia ]. Deze miljoen jaar oude plant uit het Carboon tijdperk is een van haar steeds terugkerende onderwerpen. De zich herhalende segmenten komen in herhalende meditatieve streken neer op papier . De werken zijn ook van een fysieke beleving tot 3 meter groot. Daarnaast maakt zij landschappen van Inheemse natuur in de Japanse Sumi-E stijl, waardoor de Nederlandse natuur een andere dimensie krijgt.
Hans van der Heul

Hans van der Heul haalt zijn inspiratie om te schilderen en te tekenen vooral uit de medemens. In zijn werk van de afgelopen jaren schildert hij veelal portretten. Hij werkt in acryl, soms met aquarel of potlood. In het werk op deze expositie zijn twee zwarte mannen te zien. Twee portretten, de een in een kistje, de ander op een houten paneel. Hij laat de ondergrond meespelen in het eindresultaat.
Jessica Handstede

Maker van de werken 'Uil' en 'Vink'. Vroeger als kind was ze altijd met schilderen en tekenen bezig en later viel dat een beetje naar de achtergrond. Maar geïnspireerd door een vriendin heeft ze die passie weer opnieuw opgepakt en dan met name het aquarelleren. Ze heeft de technieken zichzelf aangeleerd en door veel te oefenen heeft ze steeds meer een eigen stijl gekregen.
Ze houdt enorm van dieren en die zie je dan ook terug in alle schilderijen die ze maakt. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor felle kleuren, alleen is de uil een uitzondering daarop. Zoals je ziet aan de werken schildert ze vooral gedetailleerd en realistisch.
Moniek Rosier

Mijn schilderijen zijn meestal abstract. Uitgaande van kleuren werk ik intuïtief met paletmes, kwast en mijn vingers. Vaak met meerdere lagen tot het goed voelt. Tijdens het schilderen voel ik mij vrij, laat ik mij leiden door wat op het doek gebeurt.
Bert van der Linden

Bert heeft gestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en werkt vooral sculpturaal. Veel van zijn werken komen voort uit gevonden & gerecycled afval. Daarnaast werkt hij ook met keramiek. Het werk is geïnspireerd op een toekomstperspectief, waar gaan wij naar toe, hoe gaan we om met het afval wat we achterlaten & wat voor een hernieuwd leven gaat dat afval leiden in de toekomst. Bert is naast zelfstandig kunstenaar ook een van de lijstenmakers bij Pro Art.
Jos Strick

In mijn werk verbeeld ik de wereld waarin ik leef. Mijn ervaringen en gedachten maak ik tot een visueel verhaal waarbij het gevoel de boventoon voert. Ik bekommer me niet om de mate van abstractie of figuratie. Schilderen beschouw ik als een dialoog met het onbewuste; een zo intuïtief mogelijk uitdrukken van emotie en gevoelens. Schilderen is een taal eigen aan het onbewuste die door iedere toeschouwer op intuïtieve wijze kan worden verstaan.
Marie-Louise Hooymans

Marie-Louise Hooymans (1966) woont en werkt in Wijchen. Ze heeft gestudeerd aan de kunstacademies van Arnhem en ’s Hertogenbosch. Later heeft zij de Pabo gedaan en nu werkt zij twee dagen op een basisschool. Daarnaast is zij bezig met grafische vormgeving en illustratie, onder de naam Hooymeid.
In het maken van linosnedes vindt zij uitdaging, door het gebruik van vele verschillende kleurlagen en in de gedetailleerdheid in haar werk. De ambachtelijkheid van de techniek is haar passie geworden.
Inspiratie komt voor Marie-Louise uit de natuur en van haar reizen. Ze is ook illustrator en dat zie je terug in haar linosnedes. Ze wil altijd een verhaal vertellen. Het stopt nooit, er ligt steeds weer een idee klaar.
--
www.hooymeid.nl
Ank van Rens

Ank van Rens laat twee werken zien, een foto en schilderij, geïnspireerd door verweerd hout. Ze tekende en schilderde als kind al graag. Na een studie psychologie die eindigde in ziekte, zorgde therapeutisch schilderen voor een ommekeer in haar leven. Het beleven van kleuren, hun kracht en (samen) werking, het vormenspel in de natuur en de werking van licht en donker, werden voor haar een bron van inspiratie. Na een kunstzinnig therapeutische opleiding werkte ze als therapeut en docent. Schilderend en fotograferend, is ze het meest ‘in haar element’. ‘Abstract schilderen geeft me de vrijheid om te spelen en te experimenteren en een eigen verhaal te vertellen dat geïnspireerd door beweging van kleuren en vormen, van licht en donker ontstaat’. ‘Voor mij is schilderen een gesprek tussen wat in me leeft en wat tijdens het schilderproces op doek of papier ontstaat’. Ik schilder met acryl, olieverf, aquarel, inkt en warme was. Ook gebruik ik soms zand, papier, pigmenten of organische materiaal om structuren en een schilderhuid te creëren’. Als ik (macro) fotografeer, kijk ik ‘met andere ogen’ naar de natuur. Ik wordt geïnspireerd door natuurprocessen als verkleuren en bevriezen, de beweging van stuifmeel in water, spiegelingen en lichtreflecties. Ook processen van verroesten en verweren, boeien me. Door in te zoomen op wat ik zie, verdwijnt vaak de context. Er ontstaat een abstract verhaal van kleur en vorm, licht en beweging. Dat maakt het voor mij interessant. Voor een indruk van mijn werk en meer informatie:
www.ankvanrens.nl
-
Pro Art Laat Zien Editie 4
Deelnemers van Pro Art Laat zien uitgelicht (Editie 4)
Ontdek de inspirerende verhalen achter de kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de nieuwste editie van Pro Art Laat zien. Laat je inspireren door hun passie, creativiteit en unieke perspectieven. Hun werken zijn te bewonderen in onze winkel.
Diederik Grootjans schildert al ongeveer 40 jaar, waarvan 20 jaren ook bestaan uit veel stadsgezichten. "Om de zoveel tijd is het erg fijn om , heel ouderwets en ambachtelijk, met de veldezel er op uit te trekken en ' en plein air ' de ogen de kost te geven aan hetgeen allemaal zichtbaar is.", aldus Diederik. Zo zijn de twee werken die bij Pro Art te zien zijn ook ontstaan. "De zichtbare wereld om ons heen blijft een continue uitdaging om al schilderend te bekijken en vast te leggen. Een groot schilderplezier", vertelt hij.
Egon Wannet woont en werkt in Nijmegen. Als hij schildert, onderzoekt hij vooral wat allemaal weggelaten kan worden. “De leegte leidt mij naar de vorm. En de vorm naar de leegte. Zo kom ik steeds dichter bij het wezenlijke van de voorstelling, tot het uiteindelijke schilderij. Tot datgene waar het voor mij om gaat.”, aldus Egon. De schilderijen 'lege schaal' en 'Duivelsberg' (acryl op doek/ paneel) laten dit zien: de vormen staan niet los van de leegte eromheen. Soms verdwijnt de vorm bijna in die leegte. Wat doet die leegte met ons? Maakt het ons stil? Krijgen we hierdoor een notie van de totale samenhang? Dat het een niet kan bestaan zonder het ander? “Mijn werk is een uitnodiging om even stil te staan en aandachtig te kijken.”, vertelt Egon.

Margriet Mönks is geboren en getogen in Nijmegen. Al decennialang schildert zij graag met olieverf. Jarenlang heeft zij les gehad op het Huis voor de Kunsten in Nijmegen. In het proces van schilderen begint Margriet met een voorbeeld dat haar aanspreekt, waar dit eindigt weet ze van tevoren niet. Haar stijl heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld. In eerste instantie inspireerde haar Gustav Klimt met zijn vrouwen en veelal het goud. Zo ontstonden ook kunstwerken verweven met vogels, die later steeds meer de overhand kregen. Deze vogels staan voor haar symbool als de weg naar vrijheid. Met hun pracht en praal, de mooie waves en donzen veren, zachtheid, kleurrijk, onschuld en ook de wetenschap dat ze elk moment de mogelijkheid hebben om ergens heen te vliegen, waar ze maar heen willen. Bekijk haar werken vanaf 29-8-24 bij Pro Art Laat zien.

Hanny Peters tekende als kind in de afgeschreven behangboeken van haar vader, die een schildersbedrijf had. In zijn werkplaats keek ze nieuwsgierig naar de magie van het mengen van kleur. Nadat ze afstudeerde aan de Kunstacademie 'Artez' in Arnhem richtte Hanny haar aandacht op stillevens, portretten en menselijke figuren in krijt, verf en brons. Van Hanny Peters zijn twee werken in brons te bewonderen bij Pro Art Laat zien. De thema’s die ze wil overbrengen via haar kunst zijn schoonheid en verbeelding van het menselijk lichaam.

Ans Diepeveen, geboren en getogen in Arnhem, had al van jongs af aan een passie voor tekenen en schilderen. “Om iets te maken van afval, dat vind ik echt een uitdaging en een mooi gebaar naar de natuur. Dit probeer ik dan ook zoveel mogelijk.”, aldus Ans. Haar inspiratie vindt ze in Park Lingezege, waar vele vogels te zien zijn. Het werk dat bij Pro Art Laat zien te bewonderen is, heeft zij gemaakt op tulpenhout. Het poppetje (van draad en papier) zijn “wolkenpoppetjes” die het vogeltje in het schilderijtje verleiden met een hapje. Dit met een knipoog van de mens naar de natuur.

Merel Staal vindt haar inspiratie in mensen en hun karakter inspireren. In haar werk als beeldend therapeut gebruikt ze kunst om mensen een nieuwe ervaring te laten opdoen. In haar vrije tijd maakt Merel graag portretten met een karakter dat haar inspireert. De werken die nu bij Pro Art hangen zijn geïnspireerd op bestaande werken van Anders Olov Forrs en Rogier Willems. “Het werken met forse contouren bevalt mij als tekenaar goed, en de werking van kleur vind ik als schilder prachtig om in te zetten.”, aldus Merel. Schilderen en tekenen gaat voor Merel om een moment van bezinning en aandachtig waarnemen van de wereld om haar heen. “Ik hoop dit in mijn schilderijen ook over te brengen: dat men echt leert kijken: minder invullen, minder oordelen. Zien wat er is en daar de schoonheid van versterken.”, zegt Merel over de boodschap van haar werk.

Henk Brockhoff toont twee werken bij deze editie van Pro Art Laat Zien. Allereerst zijn werk “Annabel”, een aquarel die in twee fases gemaakt is. Wat te zien is aan de twee datums rechts onderaan. “In december 2015 maakte ik een stilleven van een blauwe maatkan met bloemen, maar het was duidelijk dat dat schilderij nog niet af was. Het bleef een paar jaar in een hoekje staan.”, aldus Henk. In 2017 verwerkte hij een dubbele ansichtkaart in de onaffe aquarel. Het jaar daarop gebruikte hij een ander beeld om de vrouw achter het raam te schilderen. In mei 2018 signeerde hij het schilderij. De logica in het beeld klopt niet overal, want bijvoorbeeld de spijlen van het raam lopen soms dwars door de blauwe kan en de bloemen. “Zoiets mag best, vind ik. Het is niet storend, maar juist spannend.”, aldus Henk. Het tweede werk van Henk Bronckhoff dat te bewonderen is heet “Zonnebloemen 8”. Het werk is geïnspireerd op de beroemde zonnebloemen van Van Gogh. In totaal maakte Henk Bronckhoff negen zonnebloem werken. “Op één van die schilderijen besloot ik de zonnebloemen niet geel maar in mijn lievelingskleur blauw te schilderen. Dat werd mijn mooiste zonnebloemen-schilderij, vind ik zelf. “, vertelt Henk.

Robin Mattias Hurkens studeerde aan de kunstacademie in Breda en in Arnhem. Hij raakte echter steeds meer geboeid door de theorie en minder door de praktijk en stapte daarom over naar de Radboud Universiteit waar hij zich richtte op de filosofie waarin hij promoveerde, maar dat werd wel erg theoretisch. Na zijn promotie in de filosofie verliet hij de universiteit weer, rondde zijn studie aan de kunstacademie af en richtte hij zich weer op de praktijk. BLIKVELD is zijn motief van afgelopen jaren. “Terwijl we steeds vaker horen dat we niet zouden moeten oordelen, doe ik juist een beroep op het vermogen van de beschouwer om wel te oordelen.” , aldus Robin Mattias. Zo’n oordeel leert je namelijk heel veel over jezelf. Bovendien steek je met elk oordeel daadwerkelijk je nek uit; je stelt daarmee niet alleen de ander ter discussie, maar bovenal jezelf. En pas dan wordt het interessant en maak je daadwerkelijk contact, aldus Robin Mattias. Zijn expositie is op afspraak te bezoeken in zijn atelier op de Lindenlaan 6, Nijmegen. Naast een vijftigtal grote olieverfschilderijen zijn daar ook zestien beelden te zien van klei en van was: portretten van klassieke - en minder klassieke - filosofen, die ieder vanuit hun eigen blikveld hebben getracht de werkelijkheid te doorgronden. Robin Mattias heeft een bewogen leven achter de rug. Hij is geboren als meisje en is pas na een zeer lange en moeilijke weg tot het besluit gekomen om in transitie te gaan. Veel van zijn werk getuigt van deze getormenteerde worsteling. Hij schildert nooit met een vooropgezet plan; hij laat zijn werken zeer langzaam ontstaan. Dit duurt vaak maanden en soms zelfs jaren. Wat zijn werk het meest kenmerkt is de gelaagdheid ervan en de innerlijke noodzaak waaruit het ontstaan is.

Michiel Nijkamp is in 1993 afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem (richting Vrije Kunst). Zijn werken komen vrij intuïtief tot stand. Veel van zijn werken zijn collage-tekeningen. “Meestal ontstaan ze door enkele bestaande elementen te rangschikken op papier. Daarna creëer ik een tekening om deze elementen heen. “, aldus Michiel. Bij Pro Art Laat zien hangen 2 collage-tekeningen van hem. Beide collages zijn een reactie en ode aan kunstwerken van andere kunstenaars. “De ene collage-tekening heet Hepworth op een voetstuk en is een reactie op het kunstwerk "Sculpture for a modern world". De andere collage-tekening is een reactie op het schilderij "Man met Schep" van Eelco Brand.”, vertelt Michiel.

Dominique Ebbeng is naast beeldend kunstenaar ook psycholoog. In haar beeldend werk vertellen dieren een verhaal en zijn mensen veelal verstild. De figuur bevindt zich in een abstracte ruimte, ontdaan van detail zodat een idee van ruimte en abstractie ontstaat. De Uitweg is een variant op het verdwenen paneel van De Rechtvaardige Rechters (van Eyck, 1432) en heeft in hartje Gent geëxposeerd. Aan het einde van een doolhof staat daar het vermiste paneel. Echter, een hond belet met zijn kritische blik naar je ziel de toegang om het Middeleeuwse landschap in te gaan. Het portretje van het meisje is een met plezier gemaakte weergave van Dominique's dochter Frederique die met onschuldige ondeugd naar de toeschouwer gluurt.

Henriëtte Schaeffers , maker van de werken ‘Raven’ en ‘Spring’. Gedreven door een passie voor creatie heeft zij in de loop der jaren haar vaardigheden en inzichten verfijnd door diverse schildercursussen en een deeltijdopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in België te volgen.Haar werk kenmerkt zich door de verkenning van identiteit, religie en de grens of relatie tussen mens en dier en natuur, en onze plek en rol in deze wereld. Haar schilderijen en assemblages weerspiegelen haar innerlijke dialoog, soms abstract, soms figuratief, maar altijd met als basis de emoties en gedachten die haar ziel beroeren. Haar voortdurende zoektocht naar uitleg over de complexiteit van de wereld waarin wij leven.

Anne Thoss, maker van “De Menschenkinder“, beschrijft haar werk als volgt: “Geen man, geen vrouw, geen kind, geen grijsaard. Als grote schaakstukken heen en weer geschoven als door een onzichtbare hand,verliezen ze zich – zonder eigen keus, zonder eigen doel machteloos in tijd en ruimte”. Ze herinneren aan alle vervolgden, verdrevenen, geëvacueerden en onbeschutten, in het verleden, het heden en de toekomst. Ongeacht welke nationaliteit, religie of huidskleur, plaatsvervangend voor een lijdende burgerbevolking, die hulpeloos aan willekeur en geweld is overgeleverd. Wezenlijk zijn daarbij de anonimiteit en uitwisselbaarheid der uitgebeelde “Menschenkinder” die, ondanks de vereenvoudigde vormgeving, in hun gezichten weerspiegelen wat ze bezig houdt. Ze roepen ons op, elkaar met respect en menselijkheid te bejegenen, grensoverschrijdend, verbindend.

Carine Dokter is van jongs af aan al bezig met tekenen en schilderen. “In mijn herinnering heb ik op 7-jarige leeftijd al gezegd dat ik tekenares/kunstenares wilde worden.”, aldus Carine. In Nijmegen heeft ze haar bachelor Algemene Cultuurwetenschappen behaald. “Op mijn 24ste kwam ik er eindelijk weer toe om zelf potlood en penseel op te pakken. Het werd een manier om uitdrukking te geven aan mijn innerlijke belevingswereld en processen om mij heen of in mijzelf te verwerken.”, vertelt ze. Creatief bezig zijn, biedt haar een stevige basis van waaruit ze echt contact kan maken met en echt kan kijken naar de natuur, ontwikkelingen in de maatschappij en de mensen om zich heen. “Vaak probeer ik wel een maatschappijkritische noot mee te geven aan een schilderij. Ik wil mensen laten zien wat ik zie, wat mij opvalt of tegenstaat.” De werken die bij Pro Art hangen, zijn een combinatie van fantasie en realiteit. “De planten en dieren heb ik echt gezien, maar ik heb er door middel van compositie of een specifieke techniek een eigen verhaal aan gegeven.”, aldus Carine.

Christa Bosboom begon pas later met schilderen. Na een opleiding Mode aan de ABKA en een studie Engels, verhuisde ze met haar man naar het buitenland. Dat is waar haar liefde voor schilderen begon. “De landen waar ik vervolgens woonde vormden veelal de inspiratie.”, aldus Christa. In de korte periodes tussen de verhuizingen volgde ze in Nederland een paar korte cursussen schilderen. Het grootste gedeelte van haar werk bestaat uit portretten. “Mensen zijneen onderwerp dat mij steeds blijft boeien.”, vertelt ze. Meestal werkt ze met acrylverf, maar ook is ze dol op tekenen met houtskool. “De laatste tijd probeer ik ook wat meer abstract werk te maken, waarvan het kleine doekje op deze tentoonstelling een voorbeeld is”.

Chantal van de Ven ontdekte haar passie voor tekenen met houtskool ongeveer twee jaar geleden. “Na een jaar tekenen, besloot ik de stap te maken naar schilderen, en sindsdien is dit mijn belangrijkste creatieve uitlaatklep geworden.", aldus Chantal. Haar focus ligt voornamelijk op portretten, zevariëren van vaag realistisch tot abstract. “Hoewel ik meestal met acrylverf werk, experimenteer ik ook met andere materialen en schilder oppervlakken, zoals spijkerjassen en meubels.”, vertelt ze. Haar inspiratie komt voort uit menselijke emoties: “Ik streef ernaar om in mijn werk een gevoel van mysterie en diepte over te brengen, door portretten te creëren die niet alleen de uiterlijke verschijning van een persoon weergeven, maar ook een glimp geven van hun innerlijke wereld”. Bij Pro Art Laat zien is het werk “Door een roze bril” te bewonderen. Het is een groen monochroom portret. “Dit werk nodigt je uit om het leven door een roze bril te zien, optimisme te omarmen en schoonheid te vinden in onverwachte plekken.”, zegt Chantal over dit werk. Ook haar werk “in gedachten" heeft een plekje in de expositie. Hierbij heeft ze de focus gelegd op het vastleggen van de emoties van de geportretteerde. “Door middel van vervaagde contouren en subtiele kleur verschuivingen probeer ik de innerlijke worstelingen en reflecties van het individu weer te geven.”, vertelt Chantal.

Tonny Faessen begon eind jaren 80 met schilderen en niet lang daarna met fotografie. Haar inspiratie bestaat uit water, lucht, licht en de leegte van landschappen. “Met behulp van een sober kleurpalet en duidelijk zichtbare schildertechnieken, waarbij elk overbodig detail wordt weggelaten, begeef ik mij in het gebied tussen figuratie en abstractie. Op die manier probeer ik de essentie in beeld te brengen.”, aldus Tonny Faessen. Recentelijk wekte industriële landschappen haar interesse, ook wel de ‘verdozing’ van ons landschap genoemd. “Ik vind het een uitdaging om dit item, op de door mij hierboven genoemde wijze, in mijn werk weer te geven.”, vertelt zij. Bij Pro Art Laat zien zijn de twee werken "Vrachtboten, tankers op zee” en “Het industrieterein De Loonse Waard bij Balgoy aan de Maas” te bewonderen.

Ineke Schaper vond het van jongs af aan al heerlijk om te tekenen en schilderen, om helemaal op te gaan in het maken van een mooie tekening of schilderij. “Het is er nooit van gekomen om er echt mijn werk van te maken, hoewel ik dat graag had gewild.”, verteltze. Het werk dat bij Pro Art te bewonderen is, de aquarel met de geliefden, was voor Ineke een eerste poging om serieus werk te maken van haar schildertalent. “Het schilderij drukt mijn eigen verlangen naar verbinding uit in die tijd.”, aldus Ineke. Nu Ineke met pensioen is, vindt zij weer tijd om te schilderen. “Het kleine, pointillistische schilderij is het eerste wat ik heb gemaakt van een hele reeks schilderijen in de afgelopen paar jaar.”, vertelt ze over haar andere werk dat bij Pro Art te zien is. “Het schilderen is voor mij nu een ware ontdekkingstocht geworden van het werken met uiteenlopende technieken, materialen en kleuren. Telkens verrast het me weer wat er mogelijk is, als een soort toveren met kleur en materialen om te verbeelden wat er in me leeft en wat ik uit wil drukken”.
Berit Bak haar werken laten een dimensie zien voorbij het platte vlak. Er gebeurt iets in het beeld. De kunstenaar wekt een realiteit op die ons vragen stelt. Wat we zien, is geboren uit een stille verbondenheid met de wereld om haar heen. Verschillende elementen komen in het beeld samen, werken op elkaar in, tillen elkaar op, vernieuwen elkaar. Het lijkt bijna magie zoals het zich voordoet. Het is eenvoudiger en tegelijk misschien nog wel ongrijpbaarder dan magie. Het is kunst. Cultuur- en in het bijzonder beeldende kunst is het leitmotiv van Berit haar leven. Als kind al tekende ze veel en kon ze verzinken in kunst- en modetijdschriften. Ze heeft gestudeerd aan de Akademie Vogue in Amsterdam.

Ton Salemink is een geboren en getogen Nijmegenaar. Hij focust zich op het tekenen van portretten. Als tekenaar wil hij emotie, of juist het ontbreken daarvan, in het gezicht tot uitdrukking brengen op papier. Zoals het gezegde luidt: ‘De ogen zijn de spiegel van de ziel.’
Hilleke van Gils werkt met veel verschillende materialen zoals kwasten en paletmessen, acrylverf, olieverf, copicstiften , fineliners etc.. Soms schildert ze zelfs met haar vingers.Op de doeken is altijd veel te zien en ze zijn meestal erg kleurrijk. Huizen en vogels zijn geliefde thema’s. "Soms schilder ik precies tussen de lijnen, dan weer mag het gewoon lekker los."Het hoeft juist helemaal niet de werkelijkheid te zijn, maar heeft wel bestaansrecht.

-
Pro Art Laat Zien Editie 3
Deelnemers van Pro Art Laat zien uitgelicht (Editie 3)
Ontdek de inspirerende verhalen achter de kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de nieuwste editie van Pro Art Laat zien. Laat je inspireren door hun passie, creativiteit en unieke perspectieven. Hun werken zijn te bewonderen in onze winkel.
Paul van Ingen, geboren en getogen in Arnhem, heeft van jongs af aan een passie voor tekenen en schilderen gehad. Hoewel hij verschillende cursussen aan de Kunstacademie in Arnhem heeft gevolgd, beschouwt hij zichzelf vooral als autodidact. “Inspiratie komt voort uit structuren en patronen en mijn beelden of gedachten daarbij. Soms zijn dat lijnen patronen, kleur patronen .. maar ik kan ook geïnspireerd worden door dingen die ik zie in de stad, of in de natuur.”, aldus Paul. Het werk dat bij Pro Art te zien is, een cirkelvormig kunstwerk geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van een sloot met blaadjes en kroos, toont zijn unieke benadering van abstractie en kleur. Over zijn andere werk, dat ook te zien is bij Pro Art, zegt hij: “Lijnpatronen komen veel voor in mijn werk. Eigenlijk zijn lijnen de rode draad in mijn werk. Voor deze twee doeken heb ik een doorlopend beeld willen maken in blauw-groene tinten”.
Kerstin Menge, geboren in 1964, heeft haar hele leven getekend en geschilderd. Na het volgen van een deeltijdopleiding aan een kunstacademie in België, heeft ze haar kunst naar een hoger niveau getild. Haar werk is gekenmerkt door een breed scala aan onderwerpen, materialen en technieken, met een rode draad van recycling die vaak terugkomt. “Ondanks die verscheidenheid is wel degelijk een rode draad in mijn oeuvre te herkennen. Zo komt bijvoorbeeld het aspect van recycling regelmatig terug. Verder haal ik mijn inspiratie veelal uit de fijne momenten buiten aan het water, op de hei of in het bos.”, aldus Kerstin. Ze streeft ernaar om via haar werk dezelfde emoties op te roepen die ze zelf ervaart tijdens het creëren ervan.
Ina Scholten, geboren in Zevenaar, heeft een rijke achtergrond in zowel het onderwijs als de beeldende kunst. Na 25 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, heeft ze zich volledig toegelegd op het maken van grote acrylschilderijen die thema’s als communicatie, verbinding en reflectie verkennen. Haar werk, vaak gekenmerkt door menselijke figuren in een abstracte context, nodigt de kijker uit om verder te kijken dan wat aanvankelijk zichtbaar is. Haar twee werken: ‘Acrobelano 2 (Regenboog)’ en ‘Se Potesimo Volare 1 (Als we zouden kunnen vliegen)’ zijn beiden onderdeel van een serie waarin zij het gevoel vrijheid in dromen verbeeldt.
Yolanda Wilhelm, afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Bosch, heeft een gevarieerde artistieke reis gemaakt. Van het werken met textiel tot het maken van collages en het beschilderen van zijde, haar werk weerspiegelt haar voortdurende experimentatie en nieuwsgierigheid. “Toen de animo voor textiel in Nederland terugliep, ben ik tot aan mijn pensioen les gaan geven op een middelbare beroepsopleiding. In mijn spaarzame vrije tijd bleef ik kleine werken maken.”, aldus Yolanda. Nu, met pensioen, blijft ze haar creatieve reis voortzetten door te weven en unieke collages te maken van zelfgemaakte foto’s.
Antoine Roosenboom: Na een lange loopbaan als docent tekenen en beeldend kunstenaar, blijft Antoine Roosenboom een ontdekkingsreiziger in de wereld van beeldende kunst. Zijn werk, getiteld “Oost-West”, wordt momenteel tentoongesteld bij Pro Art Laat zien. Dit drieluik belicht het conflict in Oost-Europa, specifiek de situatie in Oekraïne, vanuit verschillende perspectieven. “Alle beelden zijn afgeleid aan de mediawerkelijkheid zoals wij die in het Westen voorgeschoteld krijgen. Door die beelden in onwerkelijk heldere kleuren en in schematische vormen weer te geven probeer ik de kijker zelf na te laten denken over de eigenlijke situatie”. Aldus Antione Roosenboom.
Mieke Lankveld, een kunstenaar met meer dan 20 jaar ervaring, toont haar prachtige zeegezichten en avond landschappen. Haar schilderijen stralen rust uit en vangen de schoonheid van de natuur op een unieke manier. “Ook kwam ik tot de ontdekking dat voor schilderen van lucht en water olieverf mij meer mogelijkheden bood, pas veel later ontdekte ik de mogelijkheden van het paletmes”. Aldus Mieke Lankveld.
Wout Voskamp, een keramist met een passie voor klei. Haar werken, gemaakt van kleiplaten, tonen haar vakmanschap en liefde voor het materiaal. Klei is fascinerend, het is een natuurproduct met eindeloos veel mogelijkheden”. Aldus Wout Voskamp. Met ruim 16 jaar ervaring en een continue drang naar creativiteit, nodigt Voskamp het publiek uit om haar fascinerende wereld van klei te verkennen en te ervaren.
Helga van der Wielen, een grafisch vormgever met een passie voor schilderen, brengt haar veelzijdige creatieve talenten naar Pro Art Laat zien. “Mijn inspiratie is zeer divers; dieren, mensen, natuur, overal zit wel een schilderij in als je jezelf laat verwonderen door mens en natuur”. Aldus Helga van der Wielen.
Over haar werk ‘Pup met vlinder’ zegt ze: “Ik heb de verwondering van de pup vast willen leggen, het voor het eerst zien van een vlinder. Hoe mooi is het om je, net als een kind, te kunnen blijven verwonderen”.
Haar tweede werk dat bij Pro Art hangt, ‘Pioenrozen’, is ontstaan uit vele laagjes olieverf. Hierdoor worden de bloemblaadjes bijna tastbaar. “Ik heb geprobeerd het zonlicht echt te vangen in dit schilderij”. Aldus Helga van der Wielen.
Petra Soyer, een kunstenaar met een talent voor vilt reliëf en monoprints, brengt haar unieke visie op de natuur naar Pro Art Laat zien. Haar werken weerspiegelen haar verwondering voor de natuurlijke wereld en haar zorg voor het milieu. Over ‘Het bos’ zegt ze: “Een vriend die voor zijn werk op de mooiste plekken van Nederland komt, liet me een van de oudste bossen van ons land zien. De sfeer van dat bijzondere bos heb ik weergegeven in dit werk”. ‘15 cent’, haar tweede tentoongestelde werk, is geïnspireerd op zwerfafval in de vorm van blikjes. “De monoprints zijn gemaakt op een Gelli-plate, een zachte, doorzichtige kunststof mat waarmee zonder drukpers haarscherpe monoprints gemaakt kunnen worden”. Aldus Petra Soyer.
Marie-José Lieferink, een ervaren kunstenaar met een passie voor tekenen en schilderen, deelt haar verwondering voor de wereld om haar heen. ‘’Soms ook heeft het bijna niets met de werkelijkheid te maken’’, zegt ze. ‘’Dan is het enkel een gevoel, een sfeer of klank geweest dat me inspireerde. Of een moment. Of een lichtinval. En verder niets. Het is heel prettig om los van de realiteit te stoeien met lijn, kleur, vorm en beweging’’.
Ingrid Sewpersad, een van origine grafisch vormgever met een passie voor autonome kunst. Ze vindt onder andere inspiratie in het rivierenlandschap rondom Nijmegen. De werken die u bij Pro Art Laat zien kan bewonderen, zijn twee kleine snijsels. “Mijn werk gaat over het experimenteren met materiaal, maar ook over experimenteren met de beelddrager.”, aldus Ingrid. De twee werken zijn gemaakt van etalagekarton. Over het maakproces van de werken zegt ze: “Door te schuren, te krassen, te snijden en te scheuren kom ik tot beelden. Het ontstane reliëf bewerk ik verder met pastelkrijt en verschillende soorten potlood. Het toeval speelt een grote rol”.
Bea Segers is een veelzijdige kunstenares, ze maakt werken in acryl en olieverf. Deze verbeelden natuurlijke voorstellingen.
Dieke Coumans maakt werken waarin je vaak figuren kunt herkennen die zijn vervreemd van hun omgeving. Ze bezitten een bepaalde transparantie die doet denken aan een droom. Soms lijken de individuen te wachten en tot rust te komen, maar vaak heerst er een bepaalde spanning of dreiging in de schilderijen; alsof je op het punt staat om een ramp waar te nemen.
Dieke heeft een poëtische schildertaal, waarin je als toeschouwer de ruimte krijgt om zelf verbanden te leggen en betekenis te geven aan het verhaal. Haar werk kan beschreven worden als figuratief en surrealistisch. Meestal werkt ze met olieverf, maar ook experimenteert ze met andere soorten verf en installaties.
Studio Aïsha Kanters is een eenpersoons creatieve studio gevestigd in Utrecht. Ze maakt ontwerpen voor maatschappelijk geëngageerde initiatieven en organisaties. Haar werk is kleurrijk. Door middel van kleur visualiseert Aïsha ethische kwesties zoals de impact van beeldcultuur op identiteit en seksualiteit en omgekeerd.
Voor Aïsha is het belangrijk om als ontwerper vragen te blijven stellen over de vanzelfsprekendheid van media en beeldcultuur. Door het maken van posters, fotografisch werk, publicaties en illustraties empowert ze zichzelf en anderen en draagt ze bij aan nieuwe vormen van representatie.
Kaat Suringa is een kunstenares die vooral in oliën werkt, ze wil graag datgene uitdrukken wat het leven de moeite waard maakt. Bijvoorbeeld wanneer er een zalig gevoel door je heen gaat of wanneer je iets heerlijks ruikt of ziet, of als je korte totale stilte ervaart. Op die momenten is het leven perfect. Dit gevoel probeert Kaat mee te geven aan toeschouwers.
-
Pro Art Laat Zien Editie 2
Deelnemers van Pro Art Laat zien uitgelicht (Editie 2)
Ontdek de inspirerende verhalen achter de kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de nieuwste editie van Pro Art Laat zien. Laat je inspireren door hun passie, creativiteit en unieke perspectieven. Hun werken zijn te bewonderen in onze winkel.
Jutta Biesemann
Doesjka Bramlage
Henk Verbeek
Clemy Oomens
Anneke Kersten
Tom Roest
Andro de Jong
Josje Janssen
Sasja Cappendijk
Alex Minten
Els Crum
Karen Saaman
Sam Beukenboom
Dagmar Esselink
Marly Buitenhuis
Agnes Kersten
Huub Smits
Esther den Brok
Jaqueline Engels
Minke Schonthaler
Livia Matze
Dieke Coumans
-
Pro Art Laat Zien Editie 1
Deelnemers van Pro Art Laat zien uitgelicht (Editie 1)
Ontdek de inspirerende verhalen achter de kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de nieuwste editie van Pro Art Laat zien. Laat je inspireren door hun passie, creativiteit en unieke perspectieven. Hun werken zijn te bewonderen in onze winkel.
Josée Wuyts
Jessie Hoekstra
Frans Drummen
Ans Broeders
Maykel Schoonus
Marcelo Bors
Karin Buchholtz
Jan Vosman
Ewa Remska
Pierre Wilhelm
Nicole Corstanje
Rene Noppeney
Monique Joppen
Niek Verbeek
Rieneke Brink
Vincent Verhoeven
Gerd-Jan Oud
Darius van Riemsdijk
Dieke Coumans
Lisa Beckers
Vincent Verhoeven
Mike Megens
Hun unieke visies en creatieve expressie beloven een boeiende ervaring voor alle liefhebbers van kunst. Kom langs en bewonder de prachtige werken die zij te bieden hebben.
Let op! De openingstijden van Pro Art Laat zien zijn hetzelfde als die van de lijstenmakerij.

|